Loeb ameninta ca pleaca din WRC

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 21.11.2008
Sebastien Loeb, campion mondial in WRC, a anuntat ca va parasi competitia daca se trece la masinile S2000.

Sebastien Loeb, cvintuplul campion mondial din WRC, a declarat ca va abandona competitia suprema din lumea raliurilor daca modelele S2000 vor lua locul actualelor WRC-uri.

Inlocuirea bolizilor din WRC cu categoria de modele Super 2000 a fost ridicata ca discutie in cadrul Consiliului Mondial al Motorsportului, dupa ce FIA a propusese aceasta masura in urma cu cateva luni. Loeb, care a participat in aceasta saptamana la sesiunea de teste din Formula 1, disputate la Barcelona, a subliniat ca pilotarea pe masini S2000 nu reprezinta niciun interes pentru el.

Impunerea bolizilor de la Grupa N si a masinilor S200 este o idee inaintata de presedintele FIA, Max Mosley, care doreste sa faca din Campionatul Mondial de Raliuri o competitie la indemana mai multor constructori.

Constructorii din WRC s-au declarat impotriva bolizilor de competitie S2000, sustinand trecerea la bolizi bazati pe modelele S2000, dar dotati cu turbocompresor si eleron pe partea din spate. Campionul mondial de la Citroen a declarat ca in cazul acesta nu exista pentru el o problema de a pilota astfel de masini.

Via | Autosport

Taguri: Citroen, Loeb

Comentarii (5)

  • grea limba romana
    A trebuit sa citesc de 3 ori articolul ca sa inteleg ce si cum. Exprimare total intortochiata si peste mana.
    0 0
  • grea citirea in lb. romana
    acum daca tu citesti pe silabe - normal ca e greu sa intelegi.
    0 0
  • intrebare intrebatoare
    dar care e diferenta intre o masina S2000 si ce exista acum in WRC?
    0 0
  • S2000 vs. WRC
    Versiunile S200 si masini de categorie inferioara, ale caror costuri pentru participare in raliuri sunt mai mici, dar si performantele lor sunt inferioare masinilor WRC.
    Nici pe mine nu ma incanta ideea, dar Leob ar trebui sa se gandeasca la faptul ca nimeni nu doreste lucrul asta. Este clar ca WRC va avea mult de suferit daca se trece la S2000. Cum ar fi sa castige un Fiat Punto un raliu? :D
    0 0
  • conteaza masina?
    ce conteaza ce masina castiga cursele din wrc.
    eu zic ca un pilot adevarat poate castiga orice cursa fie pe o masina wrc fie s2000, desigur in clasa in care se bate la titlu.
    Cu wrc-ul e bine ca poti face tot felul de "ghidusii" din turbina si electronica pe cand la s2000 poti lucra doar din electronica lucru care nu te ajuta chiar asa mult ca o turbina...dar ata ete daca Loeb crea sa plece eu zic sa plece pt ca pilotii atarna pe garduri ca ciorchini si oricand poate veni altul in top-ul pilotilor care stie sa conduca un S2000
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru