Lotus ajuta Abarth la dezvoltarea unui model nou

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 29.07.2008
Surse neoficiale sustin ca Lotus si Abarth colaboreaza la nasterea primului model al casei italiene dupa 30 de ani.

Esential

30 de ani au trecut de cand Abarth a lansat ultimul sau model.

Recent renascuta divizie de performanta a grupului Fiat, Abarth, a incheiat in secret o intelegere cu Lotus, prin care italienii vor folosi noua generatie a modelului Elise pentru a construi primul lor model dupa 30 de ani.

Proiectul este gandit sa vada lumina zilei undeva in jurul anilor 2010-2011, conform surselor care au dezvaluit alianta secreta dintre cei doi constructori de modele sport. Conform datelor existente in prezent, Abarth va produce un model sport cu doua locuri, care se va diferentia la capitolul design de Lotus Elise si care va beneficia de tehnologia motoarelor Fiat de inalta performanta si emisii scazute.

Sefii Fiat s-au aratat indecisi cu privire la renasterea propriu-zisa a brandului Abarth, dar in cele din urma inginerii italieni din Torino si cei britanici din Hethel au inceput deja sa colaboreze.

Viitorul model Abarth este asteptat cu un motor cu 4 cilindri in linie, supraalimentat, dotat cu sistem de injectie directa. Se presupune ca modelul sport dezvoltat de Abarth va beneficia de o putere de 240 de cai si de o masa totala aproximata la 900 de kg.

Luca de Meo, CEO Abarth si Alfa Romeo, a negat la recenta lansare a lui Fiat 500 Abarth ca exista planuri ca divizia italiana sa devina una independenta in ceea ce priveste productia de modele.

Via | Leftlane 

Taguri: 500, Abarth, Elise, Fiat, Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru