Lotus îşi va construi singur motoare V6 şi V8

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 17.12.2010
Preşedintele Lotus a declarat că, în perioada următoare, constructorul britanic va dezvolta şi apoi produce în serie propriile motoare. Este vorba despre unităţi V6 şi V8, destinate viitoarelor supercaruri.

Lotus îşi propune o nouă filosofie de brand, conturată în toamna acestui an la Salonul Auto de la Paris, odată cu dezvăluirea celor cinci concepte. Pentru a putea continua în această direcţie, britanicii au nevoie, însă, de un element esenţial în acest segment al modelelor sportive: motoare.

Dany Bahar, preşedintele executiv Lotus, a declarat că următorul pas pentru constructorul de nişă este dezvoltarea unor propulsoare V6 şi V8. "Pentru un pasionat al modelelor sportive, un motor de provenienţă Toyota nu este considerat excelent. Până în prezent am construit trei motoare pentru alte nume din industrie. Nu suntem oare pregătiţi să dezvoltăm unităţi şi pentru propriile noastre modele?", a susţinut Bahar.

Preşedintele britanicilor a ţinut să precizeze că noile motoare cu şase şi opt cilindri vor fi construite fără nici un ajutor extern. Grupul Proton nu simpatizează foarte mult această decizie, însă Bahar a susţinut că o asemenea investiţie va da rezultate în termen foarte scurt, propulsoarele urmând să fie folosite şi în viitor.

Lotus plănuieşte astfel să reducă costurile folosind aceleaşi motoare, în variante diferite de putere, pentru toate produsele sale.

Acelaşi lucru se va întâmpla de altfel cu toate celelalte componente, referindu-ne aici la platformă, suspensii, ansamblu de frânare şi chiar componente electrice.

Noul motor cu opt cilindri, dezvoltat la Hethel, îşi va face apariţia în 2012, odată cu vârful de gamă al britanicilor, supercarul Esprit. Un an mai târziu, pe piaţă va sosi şi propulsorul V6, instalat sub capota lui Elan. 

via | autocar

Comentarii (2)

  • lotus este o masina buna
    4 1
  • @bugimafia
    eventual e un constructor bun? zic si eu...
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru