Lotus va dezvălui patru modele noi la Salonul Auto de la Paris

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 02.09.2010
Standul Lotus din cadrul Salonului Auto de la Paris va găzdui debutul a patru modele noi: o interpretare nouă a modelului Seven, urmaşul lui Esprit şi două modele hibride.

Esential

350 de cai putere oferă lotus Evora S.

Ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Paris va marca reinventarea unui constructor de nişă, despre care s-a vorbit intens în ultimele săptămâni. Este vorba despre Lotus, brandul britanic ce îşi propune să pătrundă pe un segment dominat de Ferrari, Lamborghini şi Aston Martin cu ajutorul unei echipe manageriale adunată de la marile nume ale industriei auto.

Salonul parizian va reprezenta scena de debut a întregii game Lotus, surse neoficiale confirmând prezenţa a cel puţin patru premiere absolute la standul constructorului.

Prima surpriză va fi o versiune modernă a modelului Seven, care se va dovedi a fi mult mai confortabilă şi mai grea decât predecesorul. Modelul, care va adopta până şi opţionale ca aerul condiţionat, nu va fi dezvoltat şi nici măcar produs la uzina Hethel din Anglia. Noul Seven va avea la bază un model sportiv spaniol şi va păstra poziţionarea frontală a motorului şi tracţiunea spate, însă va percepe un preţ mai piperat decât cel cu care erau obişnuiţi clienţii Lotus: 100.000 de dolari.

Lista de premiere va include şi mult aşteptatul Esprit, prezentat doar sub formă de concept. Plănuit încă de acum şase ani, de fostul preşedinte Mike Kimberley, urmaşul lui Esprit a fost pus pe lista de aşteptare din nevoia de a urgenta dezvoltarea actualului Evora, considerat o prioritate.

Supercarul va avea o masă totală considerabilă şi se va baza pe două propulsoare Lexus, unul V8 şi unul V10, regăsit şi pe actualul LF-A Britanicii vor folosi componente din fibră de carbon şi aluminiu într-o mică măsură.

Cea mai importantă surpriză va fi însă o pereche de două modele hibride, cu motor frontal. Unul dintre ele va fi un coupe cu patru uşi în stilul actualului Porsche Panamera, în timp ce al doilea va adopta caroseria unui coupe cu trei uşi, ce poate fi convertit uşor în decapotabilă.

Ambele maşini vor fi dezvoltate pe o platforma hibridă, expusă anul acesta la Geneva odată cu conceptul Evora 414 Hybrid. Asemeni prototipului, cele două modele hibride vor beneficia de asistenţa motorului Omnivore, cu trei cilindri, dezvoltat de Lotus special pentru a ajuta sistemele de propulsie electrice.

Alături de cele patru modele complet noi, Lotus va expune la Paris şi o versiune sportivă a actualului Evora, capabilă să ofere 350 de cai putere.

via | autoweek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru