Lucarelli-Monza aduce modificări majore unui Fiat 500 Abarth

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 23.04.2011
Tunerul italian Lucarelli-Monza a creat un Fiat 500 Abarth cu motor central şi cu tracţiune pe puntea din spate. Acesta dispune de acelaşi motor de 1.4 litri care dezvoltă acum 230 de cai putere.

Fiat 500 a primit până acum o mulţime de pachete de tuning, însă niciunul nu se compară cu creaţia celor de la Lucarelli-Monza. Aceştia au dus la extrem tuningul lui 500 şi au decis ca motorul să fie montat central, iar puterea să fie transmisă punţii spate. Creaţia poartă denumirea de 500 Abarth Motore Centrale R230 şi a fost expusă în cadrul Salonului Mărcilor de Lux de la Monaco.

Datorită noii configuraţii, micuţul model italian a suferit o mulţime de modificări. Scaunele din spate au fost scoase pentru a crea mai mult spaţiu pentru poziţionarea motorului, suspensia spate a fost înlocuită, iar sistemul de frânare îmbunătăţit.

Propulsorul de 1.4 litri al lui 500 Abarth a suferit şi el o mulţime de modificări. O turbină Garrett, injectoare noi şi o evacuare sport sunt doar câteva dintre noile "accesorii" ale micuţului italian care îl ajută să producă 230 de cai şi 330 Nm. Puterea motorului este distribuită roţilor prin intermediul unui diferenţial cu alunecare limitată şi a unei transmisii manuale cu cinci rapoarte.

Mulţumită celor 230 de cai şi a celor 1.050 de kilograme, creaţia italienilor sprintează de la 0 la 100 km/h în 4.7 secunde, iar acul vitezometrului se opreşte la 240 km/h.

Via | Carscoop

Comentarii (5)

  • asa da, place la mine aceasta buburuza....


    dar, minune, putine SUV-uri in "comuna" Monaco. Astia n-are bani de suv-uri dar Koenigsegg, Bugatti, SLR sunt la loc de cinste. Niste saraci care nu stie valoare unui suv
    5 2
  • the hep
    how much is this fish ?
    1 2
  • Carabusul nervos :)
    Cand vad 1.4 nu pot sa nu ma gandesc si la 1.4-le de pe vanjosul Logan... Care bine ca nu se mai produce...

    Cat a mai evoluat si rasa auto...
    4 5
  • 4.7 secunde 0-100.......
    wow...vreau si io una 'bucata la ea'
    200 de cai pe o asa masinuta dai praf la multe bmw-uri si mertane...
    4 3
  • octav_bmw
    @tzenu_bmw
    daca tu crezi ca numai puterea conteaza la o masina esti prost prietene si scuza-ma de expresie. degeaba ai 200 de cai pe o buburuza atata timp cat suspensia si transmisia nu o pot folosi pe sosea
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru