Luso Motors LM23, performanta portugheza

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.07.2008
Designerul Ernesto Freitas a imaginat un nou model de performanta, transformat in concept de Luso Motors.

Esential

15.000 de euro este pretul perceput de Luso pentru LM23, fara motor.
400 de kilograme are Luso Motor LM23.

Cine crede ca portughezii nu sunt capabili sa creeze modele de performanta orientate catre circuit se inseala. Cea mai simpla dovada este noul LM23, un concept cu motor central creat de constructorul portughez Luso Motors.

Liniile conceptului au fost trasate de Ernesto Freitas, un designer cunoscut pentru prelucrarile digitale ale unor modele celebre ca Ferrari Dino si Avions Voisin. Conceptul este inspirat de Lotus 23b si combina sasiul tubular din aluminiu cu un motor central si o caroserie usoara din fibra de sticla si carbon.

Toate acestea vor fi oferite la un pret acceptabil de doar 15.000 de euro, fara a include insa aici si motorul. Propulsia poate fi insa asigurata de un motor Honda CBR1000 de 1.0 litri si 150 de cai sau de boxer-ul Subaru in patru cilindri, supraalimentat, capabil sa transmita puterea doar puntii spate multumita modificarilor aduse de Luso.

Puterea motorului va fi asociata unei mase foarte reduse de doar 400 de kilograme, ceea ce va imprima modelului performante impresionante.

Deocamdata, masina nu este disponibila in versiune de serie.

via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • ~!~TEXAN~!~
    pamant de flori uscate
    Cum a iesit ariel atom ... tup toata lumea a inceput sa faca o increngatura de fiare sudate la tataie in staul cu motor de mobra si caroserie din fibra de sticla sparta ... asta chiar e nasoala :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru