M6 Hurricane CS, cel mai rapid coupe BMW din lume

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 30.04.2009
Tunerii de la G-Power demonstreaza inca o data ca razboiul cailor putere nu a luat sfarsit. Nemtii au creat M6 Hurricane CS, un coupe de 750 de cai, care se presupune a fi cel mai rapid coupe BMW din lume.

Dupa ce au creat cel mai rapid sedan BMW, folosindu-se de un exemplar M5 de serie, tunerii de la G-Power revin cu o noua performanta. De aceasta data, specialistii au vrut sa dea nastere celui mai rapid coupe BMW, produs vreodata. Desi afirmatia lor este putin cam indrazneata, tunerii au reusit sa transforme radical propulsorul modelulului M6.

In mod surprinzator, aportul de resurse a fost obtinut dintr-o unitate V10, care a primit un nou sistem ECU si supraalimentatoare regandite. Modificarile au stors 750 de cai putere intre 7500 si 8000 de rotatii si un cuplu motor de 800 Nm la 5000 de rpm.

Pentru a imbunatati performantele, G-Power a supus coupe-ul si unui proces de slabire, care a constat in inlocuirea sistemului de evacuare standard cu unul din titaniu si a scaunelor de serie cu unele din fibra de carbon. Aceste modificari au scapat coupe-ul de 48 de kilograme.

Cei 750 de cai putere nu ar fi putut fi insa folositi daca modelul bavarez nu ar fi fost incaltat cu pneuri speciale.

Astfel, G-Power a optat pentru un set de cauciucuri Michelin Pilot Sport PS3cu dimensiuni 255/35 ZR19 pe fata si 305/30 ZR19 pe spate. Tunerii s-au gandit si la cei care nu sunt insetati dupa asemenea performante, si au pregatit pneuri 255/30 ZR21 pe fata si 295/25 ZR21 pe spate, care incalta jante de 21 de inch Silverstone Diamond. Acest ultim set de cauciucuri poate face fata insa "doar" pana la viteze de 340 km/h.

Pentru a putea opri un bolid de 750 de cai putere, G-Power a ales un complex de frane din carbon ceramic cu etriere in sase pistoane si discuri de frana de 380 mm, cu 50% mai usoare decat cele instalate de BMW in fabrica. Suspensia ajustabila, cu noua posibile setari, completeaza pachetul de accesorii G-Power.

Cu un asemenea arsenal instalat, G-Power a reusit sa obtina performante foarte bune cu M6 Hurricane CS, asa cum a fost el botezat de catre tunerii germani. Potrivit datelor oficiale, coupe-ul accelereaza de la 0 la 100 de km/h in doar 4.4 secunde, de la 0 la 200 de km/h in 9.6 secunde si de la 0 la 300 de km/h in 26 de secunde.

M6 Hurricane CS poate atinge insa o viteza maxima de 370 de km/h, ceea ce face din creatia G-Power cel mai rapid coupe al brandului bavarez.

Resursele impresionante sunt "impachetate" frumos intr-un bodykit nou, care include bosaje mai largi, spoilere redesenate, prize de aer pe capota, un deflector si un eleron din fibra de carbon. La interior, pe langa scaunele din fibra de carbon amintite mai sus, M6 Hurricane CS mai primeste un vitezometru cu o valoare maxima de 400 km/h, panouri din aceeasi fibra de carbo,n folosite la nivelul portierelor, consolei centrale si a usilor si un volan sportiv cu trei spite, imbracat in piele perforata Kjerba Nappa.

G-Power a anuntat ca un exemplar Hurricane CS va scoate din buzunarul pasionatilor cel putin 360.000 de euro.

via | Carscoop

Comentarii (4)

  • cineva
    o bestie
    e super tare , totusi as zice ca 4,4 secunde pentru a merge de la 0 la 100 e cam mult pentru forta care o are
    0 0
  • Mama Zmeilor
    Pneuri
    Hmmm....
    Oare de ce, totusi, in imaginile prezentate bestia e incaltata cu cauciucuri Continental SportContact?
    Nu ca ar fi foarte important, dar din moment ce se face referire explicita la modelele de cauciucuri in articol...
    0 0
  • viteze de 340 km/h.
    viteze de 340 km/h si 750 de cai putere pt ce iti tr atat cand in romania e radar din 2 in 2 km, drumuri proaste
    si inca ceva in20 de ani se termina cu petrolu in loc sa faca masin care sa consume putin astia tot masini care consuma 30-40 la % fac
    1 0
  • cea mai tare masina superrrr
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru