Marchionne: "Fiat şi Chrysler ar putea deveni o singură entitate"

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 06.02.2011
Sergio Marchionne, omul care ţine în mâini destinele Fiat şi Chrysler, a declarat că brand-urile pe care le conduce ar putea deveni o singură entitate în următorii doi-trei ani.

În cadrul unui interviu acordat pentru J.D. Power, Sergio Marchionne, director executiv Fiat şi Chrysler, a prezentat planul de viitor al celor două companii pe care le conduce. Acesta a declarat că brand-urile în fruntea cărora se află s-ar putea uni, devenind astfel o singură companie cu sediul în SUA. Pentru început, Chrysler trebuie să îşi refinanţeze împrumuturile guvernamentale, iar sporirea capitalului prin listarea la bursă ar putea duce la accelerarea planurilor italianului.

"Cine ştie? În următorii doi-trei ani, ne-am putea uita la o singură entitate. Ar putea avea bazele aici, în SUA. Mai întâi trebuie sa le integram din punct de vedere operaţional şi mai apoi să aruncăm o privire asupra administrării", a declarat Sergio Marchionne.

Din anul 2009, când Fiat a achiziţionat o parte din acţiunile Chrysler, scopul italienilor a fost acela de a renaşte brand-ul american. Modele precum Chrysler 200, 300 sau Town & Country reprezintă doar o mică parte din planurile constructorului.

De asemenea, cei doi producători auto vor să împartă un număr cât mai mare de platforme şi tehnologii care vor duce la dezvoltarea viitoarelor modele comune. În prezent, italienii deţin 25% din acţiunile Chrysler, dar procentul ar putea creşte până la 35% dacă vor fi atinse o serie de obiective.

Via | Carscoop

Comentarii (4)

  • Dan_GRC
    A innebunit Marchione, va cheltui multe miliarde pt a creste participatia, aduce in Europa modele americane cu sigla Fiat si Lancia...ce sa zic, nu suna bine viitorul Fiat in Europa cel putin, e doar parerea mea, nu e o certitudine
    6 5
  • Fiat+Chrysler=love
    Planurile sale sunt bune....pentru America.Fiat niciodata nu o sa vanda suprinzator de bine in Europa, niciodata nu va fi in primii 2 constructori din europa.(nu ma intelegeti gresit, imi plac produsele Fiat), dar prin aceasta uniune Marchionne tinteste piata mondiala, unde cu siguranta va dori sa fie cel putin in primii 5 constructori.
    6 0
  • globalizare
    pur si simplu italo-americanii vor sa aiba un cuvant de spus la masa dominatiei mondiale: este evident ca industria auto se imparte intre monstrii: germanii, francezii, asiaticii si americanii. Fiat nu avea loc la masa decat printr-o alianta - sunt tare curios ce contributie a avut "dispora" italiana din State la achizitionarea Chrysler...

    Oricum ar fi, este evident ca in viitor vom dansa dupa cum canta altii: poate ca vor considera o "risipa" sa ai propria masina, sa mergi gratuit pe drumuri, etc. Poate pur si simplu vom fi obligati sa inchiriem masini care vor merge in grupuri automatizate, pe infrastructuri detinute de corporatii. Fare SF, dar daca faci comparatie cu drepturile/posibilitatile de a calatori de acum 100 de ani, deja suntem cu un picior in groapa...
    6 0
  • zlataru marilena
    eu
    am 13 ani dar arat ca un de16 -17 ani si as vrea sa fiu model daca se poate ms
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru