Marchionne: Fiat şi Chrysler vor vinde şase milioane de unităţi în 2014

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.11.2011
Sergio Marchionne, şeful Fiat şi Chrysler, a declarat că ambele companii vor comercializa şase milioane de unităţi la nivel global în decursul anului 2014.

Sergio Marchionne, şeful Alianţei Fiat-Chrysler, a declarat recent că se aşteaptă la vânzări de şase milioane de unităţi pentru cele două companii în 2014. În anul 2011, cele două mărci au vândut un total de 4.2 milioane de unităţi, potrivit estimărilor interne, ceea ce înseamnă că Fiat şi Chrysler trebuie să crească vânzările cu 1.8 milioane de unităţi pe an în termen de doi ani. Cu toate acestea, Marchionne a declarat că este prevăzător, atât în ceea ce priveşte estimările de profit, cât şi în ceea ce priveşte aşteptările de vânzări ale mărcii Fiat în Europa în 2012.

Marchionne estimează că "jucătorii marginali ai pieţei" vor fi eliminaţi în timp şi că vor rămâne doar cinci sau şase mari corporaţii, al căror succes va fi bazat pe arhitecturile comune, la un nivel global. Marchionne a preluat frâiele Fiat în 2004 şi a readus marca italiană la linia de plutire după ce aceasta a trecut prin probleme financiare cauzate de vânzările slabe.

Managerul doreşte să facă acelaşi lucru cu Chrysler şi se aşteaptă ca Alianţa Fiat-Chrysler să aducă un venit de 100 de miliarde de euro până în 2014.

Alianţa Fiat-Chrysler va avea un venit estimat la 58 miliarde de euro la finele anului 2011. Marchionne se declară optimist în ceea ce priveşte noul guvern tehnocrat al Italiei, despre care spune că va schimba direcţia în care se întreaptă ţara. Şansa Italiei de a-şi repara economia i se pare unică lui Marchionne. Între timp, Martin Winterkorn, şeful concernului Volkswagen, se aşteaptă la cerere scăzută pe pieţele din Spania şi Italia în anii următori, pe fondul datoriei externe a respectivelor state.

Via | AutomotiveNews Europe (înreg.)

Comentarii (1)

  • :))
    cum sa calculezi asa ceva? pana atunci poti sa dai faliment de 5 ori!!!
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru