Marchionne: Fiat va inchide o fabrica din Italia pana in 2011

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 18.06.2009
Fabrica siciliana a lui Lancia Ypsilon va fi inchisa pana la inceputul anului 2011. Spre deosebire de celelalte fabrici din grupul Fiat, aceasta unitate nu va mai produce masini.

Sergio Marchionne, presedintele grupului Fiat, a anuntat planurile companiei de a opri productia de automobile de la una din fabricile sale din Italia. Uzina Lancia din Termini Imerese va produce modelul Ypsilon pana in anul 2011. Dupa acea data, fabrica nu va mai produce automobile, scopul facilitatii nefiind inca dezvaluit.

Fabrica Lancia din Sicilia are 1.400 de angajati, care isi vor pierde locul de munca daca nu vor fi trimisi la alta fabrica din apropiere. In ciuda faptului ca fabrica Lancia din Sicilia nu va mai produce automobile din 2011, Fiat promite ca va mentine o prezenta industriala in aceasta facilitate de productie. Acest lucru inseamna ca o parte din cei 1.400 de angajati ai fabricii vor fi recalificati si vor fabrica alte elemente necesare in grupul Fiat.

Anuntul de inchidere al fabricii siciliene de la Termini Imerese ingrijoreaza sindicalistii Fiat, care se tem ca productia modelului Fiat 500 va fi mutata in Statele Unite ale Americii, miscare ce va duce la inchiderea unor fabrici din Italia si la pierderea unui numar insemnat de locuri de munca. Spre deosebire de fabrica Lancia din Sicilia, fabrica Alfa Romeo din Pomigliano va introduce o noua platforma inceapand cu anul 2010.

Fabrica Alfa Romeo de langa Napoli produce modelul Alfa Romeo 147 si Alfa Romeo GT, dar si modelul Alfa Romeo 159 Sport Wagon.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Putin ilogic articolul acesta.
    Sa ma justific:
    In primul rand se incepe cu: "Fabrica siciliana a lui Lancia Ypsilon va fi inchisa pana la inceputul anului 2011", din care se poate intelege ca aceasta fabrica va fi inchisa din viitorul apropiat pana la inceputul anului 2011 si apoi isi va relua activitatea; precum si: "Spre deosebire de celelalte fabrici din grupul Fiat, aceasta unitate nu va mai produce masini." daca se ia aceasta propozitie cu cea de sus, se intelege ca celelalte fabrici inchise mai produc inca masini.
    Spre deosebire de alte fabrici inchise, ce va sa zica ar produce inca masini, aceasta, mai cu motz, nu va mai produce...
    Ori am facut eu unde nu trebuie logica, ori nu am dat de mic search pe Goagle.
    Sau probabil e prea tarzie ora in noapte :D
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru