Marchionne îşi doreşte un sedan de clasă E în gama Alfa Romeo

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 10.01.2011
Sergio Marchionne a declarat recent că şi-ar dori un sedan de clasă E în gama Alfa Romeo. Modelul ar putea fi frate de platformă cu Chrysler 300C.

Veşti bune pentru toţi fanii Alfa Romeo. Sergio Marchionne, preşedintele executiv Fiat şi Chrysler, a declarat recent că îşi doreşte dezvoltarea unei berline de dimensiuni mari pentru brandul premium italian. Declaraţia a fost făcută cu ocazia demarării producţiei modelelor Chrysler 300C şi Dodge Charger.

Informaţia răstoarnă speculaţiile actuale, care nu anunţau un asemenea model în gama Alfa Romeo. Detaliile nu exclud folosirea unei platforme comune cu fratele de peste Ocean, Chrysler 300C.

Până atunci însă, modelul american proaspăt lansat va sta la baza omologului său european, aşteptat la Salonul Auto de la Geneva sub sigla Lancia. Ambele berline vor fi produse în cadrul uzinei Brampton din Statele Unite, unde vor fi instalate sub capotă unităţi pe benzină, dar şi unităţi diesel, din toamna acestui an.

În condiţiile în care italienii plănuiesc investirea a peste un miliard de euro în uzina din Brampton, este de aşteptat ca Marchionne să îşi dorească folosirea sa la capacitate maximă, obiectiv ce poate fi atins uşor dacă linia de asamblare ar produce trei modele, deci şi o berlină Alfa Romeo alături de cele cu logo-ul Chrysler şi Lancia.

În altă ordine de idei, Marchionne promite în 2012 o transmisie cu opt rapoarte pentru sedanurile Chrysler şi Lancia.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • amzolini
    alfa romeo
    Uzina Chrysler despre care vorbiti in articol este in Brampton, Ontario, Canada.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru