Marea Britanie mareste amenda pentru viteza

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 09.11.2007
Soferii care vor depasi considerabil viteza legala in Marea Britanie vor primi o amenda de 100 de lire sterline.

Esential

100 de lire sterline amenda daca este depasita viteza legala in Marea Britanie

Soferii din Marea Britanie nu au parte de vesti prea bune. Pe langa faptul ca platesc printre cele mai mari taxe din lume pentru masinile lor, soferii britanici trebuie sa se teama de viitorele amenzi pentru viteza.

Ultimele proiecte legislative intentioneaza sa ridice amenda pentru viteza la 100 de lire sterline (cc. 143 de euro). Noua amenda se aplica doar in cazurile in care se atinge viteza de 45 mph (72 km/h) in zonele cu limita de viteza la 30 mph (48 km/h), viteza de 70 mph ( 112 km/h) in zonele cu limita de viteze de 50 mph (80 km/h) si cand se depaseste 94 mph (150 km/h) in zonele cu limita maxima de 70 mph (112 km/h).

Pe langa amenda soferii care vor depasi viteza legala, conform prevederelor mentionate, vor mai primi si 6 puncte penalizare. In Marea Britanie la 12 puncte de penalizare se suspenda permisul de conducere pentru o perioada de 6 luni.

Un sondaj realizat in luna martie a relevant ca 4,5 milioane de soferi britanici aveau cumulate puncte de suspendare pentru incalcarea limitei de viteza.

Taguri: legislatie

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru