Martin Winterkorn va primi un nou mandat la şefia Volkswagen

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 29.11.2010
Martin Winterkorn va semna un contract pe încă cinci ani alături de concernul Volkswagen. Winterkorn va fi şeful Grupului Volkswagen până în 2016.

Actualul şef al concernului Volkswagen, Martin Winterkorn, este pe cale să primească un nou mandat de cinci ani, informează Reuters. Nemţii de la Der Spiegel au anunţat că membrii comisiei superioare de conducere a Volkswagen au decis să îi extindă mandatul lui Winterkorn până în 2016, când şeful concernului va avea vârsta venerabilă de 69 de ani. Scopul său va fi de a integra marca Porsche în concernul Volkswagen pentru a atinge ţinta de vânzări stabilită pentru anul 2020.

"Directorul executivului a avansat compania în toate privinţele", a declarat şeful consiliului fabricilor Volkswagen, Bernd Osterloh, despre extinderea contractului lui Martin Winterkorn.

Volskwagen intenţionează să construiască mai multe fabrici în China, Statele Unite ale Americii şi India. Parteneriatul cu Suzuki Motor Corporation va fi extins, cele 20 procente cumpărate în decembrie 2009 contra sumei de 2.5 miliarde de dolari fiind doar începutul. După cum ştiţi, ţinta celor de la Volkswagen este de a-i surclasa pe japonezii de la Toyota în materie de vânzărie de automobile.

Martin Winterkorn conduce întregul concern Volkswagen din 1 ianuarie 2007 şi este sprijinit de guvernul din Saxonia Inferioară, statul care deţine 20% din acţiunile VW. Directorul concernului german are drept de veto asupra deciziilor importante legate de Grupul Volkswagen.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • ii extinde mandatul pana in 2016 pentru a atinge vanzari in 2020 ... si daca le merge bine pana in 2016 iar in 2020 vor avea probleme ?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru