Maserati ar putea crea un rival pentru Porsche 911 Turbo

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.05.2012
Potrivit unor surse, Maserati pregăteşte un rival pentru Porsche 911 Turbo. Acesta va avea motorul amplasat central şi este aşteptat să debuteze în 2015.

Maserati ar putea dezvolta un competitor pentru Porsche 911 Turbo, anunţă italienii de la Al Volante. Modelul este aşteptat să fie echipat cu un motor V8 montat central, cuplat unei transmisii cu dublu ambreiaj. Debutul unui asemenea model ar fi anunţat pentru 2015, spun italienii de la Al Volante, iar preţul de pornire al unui asemenea model ar fi mai mic de 150.000 de euro. Un asemenea model ar ocupa o nişă lăsată liberă în Grupul Ferrari şi ar putea să ofere rivali pentru Audi R8 şi Porsche 911 Turbo.

Sursele citate de italieni anunţă un şasiu realizat din fibră de carbon, masa totală a modelului urmând să fie de 1.100-1.200 kilograme. Maserati ar putea denumi acest model GranSport, cu toate că are deja un model cu această denumire în gama actuală. În prezent, versiunea de top a lui Maserati GranTurismo este echipată cu un motor V8 de 4.7 litri, care dezvoltă 460 CP şi 520 Nm. Transmisia sa MC Shift are nevoie de numai 100 de milisecunde pentru a schimba treptele de viteză, iar GranTurismo Sport poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4.7 secunde.

După cum subliniază şi italienii de la Al Volante, rivalul pentru Porsche 911 Turbo este doar un proiect, cu toate că sursele din cadrul mărcii Maserati sugerează că acesta ar fi un model fezabil. Versiunea de serie a acestui model ar putea apela la soluţii mai "tradiţionale", cum ar fi un şasiu din aluminiu, nu unul din fibră de carbon.

Via | AlVolante

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru