Maşina lui James Bond a fost pusă la vânzare pentru 4.8 milioane de euro

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.06.2010
Singurul exemplar Aston Martin DB5 care a rămas intact după filmările peliculelor James Bond va fi pus la vânzare de o casă de licitaţii britanică. Toate veniturile vor fi donate unei fundaţii caritabile deţinute de proprietarul actual al maşinii.

Esential

983 de unităţi Aston Martin DB5 au fost fabricate în perioada 1963-1965.

Un Aston Martin DB5 a fost pus la vânzare de o casă de licitaţii britanică. Acesta este fabricat în 1964 şi este singurul DB5 în existentă care a participat la filmările peliculelor Goldfinger şi Thunderball din seria James Bond. Preţul acestui model este de 4 milioane de lire sterline, ceea ce reprezintă echivalentul a 4.8 milioane de euro. Exemplarul este echipat cu o bună parte din elementele prezente în film.

Aston Martin DB5 a debutat în 1963 şi reprezintă o versiune îmbunătăţită a lui DB4. Acronimul DB reprezintă numele David Brown – şeful Aston Martin în perioada 1947-1972. Modelul şi-a dobândit notorietatea ca fiind primul şi cel mai recunoscut vehicul condus de James Bond. Acesta a apărut şi in GoldenEye, Tomorrow Never Dies şi Casino Royale, dar exemplarul pus la vânzare a fost prezent şi doar în Goldfinger şi Thunderball.

Aston Martin DB5 este echipat cu un motor de 3.995 centimetri cubi, cu şase cilindri în linie, care dezvolta 282 CP şi este cuplat unei transmisii manuale cu cinci trepte realizate de ZF. Modelul putea să atingă o viteză maximă de 233 km/h şi oferea patru locuri.

Printre echipamentele standard la data lasării putem enumera scaunele faţă pliabile pentru accesul la locurile din spate, geamuri electrice, extinctor şi covoraşe de pluş.

Toate veniturile obţinute în urma vânzării vor fi donate fundaţiei Jerry Lee, care face acţiuni caritabile în numele unui proprietar de posturi de radio din Philadelphia, care deţine acest automobil din 1969.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • the size of my ... engine
    "Exemplarul este echipat cu toate elementele prezente în film"
    Asta include si rachete tomahawk? sau sidewinder? dar mitraliere Gattling? Mama mama ce ordine as face in trafic printre bizoni cu masinuta asta.

    Oricum, frumos model iar motorul e si mai frumos.Is curios daca motoarele de sub capota DB5-urilor se afla si in Jaguar E-type.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru