Stiri Masini electrice si hibride

Miercuri, 04 Septembrie | Masini electrice si hibride | 34 comentarii

Volvo dă startul livrărilor noului SUV electric EX90

Volvo a anunțat oficial că a început livrările noului său SUV electric EX90. Primele exemplare vor ajunge în această lună la clienții din Europa și din Statele Unite.
Marti, 03 Septembrie | Masini electrice si hibride | 21 comentarii

Volvo va lansa pe piață un camion electric cu autonomie de 600 de kilometri în 2025

Volvo Trucks, divizia de camioane a producătorului suedez, a anunțat oficial că va lansa pe piață un nou camion electric. Acesta va avea autonomie de 600 de kilometri și va fi disponibil începând din a doua jumătate a anului viitor.

Mercedes-Benz EQS nu va primi o generație nouă. Va fi înlocuit de Clasa S electric

Potrivit unor noi informații apărute în presă, Mercedes-Benz EQS nu va primi o generație nouă la finalul producției actualului model. Acesta va fi înlocuit de Clasa S electric.

STUDIU: Mașinile electrice, mai scumpe cu 21% decât cele cu motoare termice

Un studiu realizat de un expert în industria auto din Germania arată că posesorii de mașini electrice plătesc în medie cu 21% mai mult decât cei care dețin mașini cu motoare termice. Autorul studiului spune că mașinile electrice sunt prea scumpe pentru consumatorul mediu.

BMW detronează Tesla și devine cel mai mare producător de mașini electrice în Europa, în luna iulie

BMW a reușit să depășească Tesla pentru prima dată la vânzările de mașini electrice pe piața din Europa. În luna iulie, constructorul german a vândut cu aproximativ 300 de mașini electrice mai multe decât a reușit Tesla pe Bătrânul Continent.

Coreea de Sud: Acces interzis în parcările subterane pentru electricele încărcate complet

Autoritățile din Seul, capitala Coreei de Sud, vor să interzică intrarea mașinilor electrice, cu bateria încărcată peste 90%, în parcările subterane. Această măsură ar urma să intre în vigoare la finalul lunii septembrie.

Ford nu va mai lansa un SUV electric cu 3 rânduri de scaune

Ford a confirmat că a anulat oficial planurile de a lansa un viitor SUV electric de serie cu 3 rânduri de scaune. Ovalul Albastru se va concentra mai mult pe modele cu motoare hibride.
Miercuri, 21 August | Masini electrice si hibride | 23 comentarii

UE reduce valoarea tarifelor vamale pentru modelele electrice Tesla, BMW și Volkswagen produse în China

Comisia Europeană a anunțat oficial o reducere a valorilor taxelor vamale pentru modelele electrice Tesla, BMW și Volkswagen produse în China. Astfel, în cazul Tesla, noua taxă vamală este de 9%, iar pentru unele modele ale Grupului BMW, noua taxă a fost micșorată la 21.3%.

Primele imagini cu noua generație MG ZS: motorizare hibrid, fără încărcare la priză

MG a publicat primul video teaser cu viitoarea generație a modelului ZS. Aceasta va fi disponibilă, pentru început, alături de o motorizare hibrid fără încărcare la priză.

Chinezii lansează un rival pentru Dacia Spring în Europa: costă 23.000 de euro

Chinezii de la Dongfeng lansează modelul cu zero emisii Nammi Box în Europa. În Elveția este disponibil deja pentru pre-comandă și pornește de la 23.000 de euro.

Costurile bateriilor modelelor electrificate Dacia și Renault: Spring are cel mai mic preț pe kWh

O analiză realizată de publicația franceză L’Argus dezvăluie cât costă bateriile modelelor electrificate Dacia și Renault. Analiza relevă faptul că Dacia Spring are cel mai mic preț raportat la kWh, în timp ce Dacia Jogger are cel mai mare preț la acest capitol.

Chinezii au dezvoltat o baterie care se încarcă până la 80% în 10 minute

Chinezii de la Zeekr au dezvoltat o baterie cu încărcare rapidă. Spre exemplu, repriza 10-80% durează doar 10 minute, iar autonomia (în ciclul chinezesc CLTC) ar fi de 688 kilometri.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook

Lansarea lui Volkswagen Trinity, amânată până în 2032

Potrivit unor informații apărute în presa germană, Volkswagen ar fi amânat lansarea viitorului model electric Trinity până în 2032. Inițial, acest model trebuia să fie lansat în 2026.

Tesla nu mai acceptă comenzi pentru cel mai ieftin Cybertruck

Tesla a anunțat că nu mai acceptă din acest moment comenzile pentru cea mai accesibilă versiune a lui Cybertruck. Cererea pentru această versiune este prea mică.

Primele schițe de design cu viitorul Smart #5. Cel mai spațios model al mărcii

Acestea sunt primele schițe de design cu viitorul Smart #5. Cel mai spațios model al mărcii va fi disponibil în Europa din 2025.
Miercuri, 07 August | Masini electrice si hibride | 37 comentarii

Ford Mustang Mach-E în Cartea Recordurilor? A parcurs 916 km cu o singură încărcare

Un Ford Mustang Mach-E ar fi stabilit o performanță demnă de Cartea Recordurilor. Mai exact, a parcurs 916.74 kilometri cu o singură încărcare într-un test realizat de Bridgestone și Webfleet.

Volkswagen ID.3 primește o nouă versiune de top cu 326 CP și 601 km autonomie

Constructorul german de automobile lansează o nouă versiune de performanță pentru modelul cu zero emisii ID.3. Denumită ID.3 GTX Performance, aceasta oferă 326 de cai putere.

Mercedes-Benz Clasa C și GLC vor primi versiuni electrice în 2026

Ola Kallenius, șeful Mercedes-Benz, a confirmat oficial că modelele Clasa C și GLC vor primi versiuni electrice în 2026. Cele două modele vor fi bazate pe noua arhitectură MB.EA.

Primul video cu succesorul lui Lamborghini Huracan: sistem hibrid cu peste 900 CP

Constructorul din Sant'Agata Bolognese a publicat primul teaser video cu succesorul modelului Huracan. Temerario va fi echipat cu un sistem de propulsie hibrid, iar debutul este programat pentru data de 16 august.

Elon Musk: Noua Tesla Roadster, în producție până în 2025

Noua Tesla Roadster ar urma să intre în producție până în 2025. Anunțul a fost făcut chiar de șeful mărcii americane, Elon Musk.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru