Stiri Masini electrice si hibride

Suzuki lansează SUV-ul Across: modelul are la bază actuala generație Toyota RAV4 și va fi disponibil în Europa doar în versiune plug-in hybrid

Suzuki a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Across. SUV-ul are la bază actuala generație Toyota RAV4 și va fi disponibil în Europa începând cu această toamnă. Niponii au pregătit un sistem plug-in hybrid cu trei motoare și autonomie electrică de până la 75 de kilometri.
Miercuri, 01 Iulie 2020 | Masini electrice si hibride | 4 comentarii

BMW vrea să folosească doar energie regenerabilă în producția de baterii pentru mașini electrice: “Avem o înțelegere cu toți furnizorii noștri”

BMW anunță că noile baterii pentru mașinile sale electrice vor fi produse doar cu energie din surse regenerabile, potrivit declarațiilor CEO-ului Oliver Zipse. “Avem un contract cu toți furnizorii astfel încât ei să folosească doar energie verde pentru a ne produce a cincea generație de baterii,” a spus șeful BMW.
Marti, 30 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride | 1 comentariu

Porsche Taycan are o nouă versiune de bază în China: modelul electric va fi disponibil în varianta simplă "Taycan" și va avea o autonomie de până la 490 de kilometri

Porsche a introdus pe piața din China o nouă versiune de bază a modelului electric Taycan. Aceasta a fost numită simplu "Taycan" și va fi disponibilă în două variante de putere și autonomie.
Marti, 30 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride | 2 comentarii

Austria mărește bonusurile pentru achiziția mașinilor electrice la 5.000 de euro: constructorii contribuie cu 2.000 de euro

Austria a anunțat că va majora bonusurile pentru achiziția mașinilor electrice, de la 3.000 la 5.000 de euro. De asemenea, austricii vor tripla ajutorul acordat clienților ce vor să-și instaleze stații de încărcare acasă, aceștia urmând să primească 600 de euro.
Marti, 30 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride | 6 comentarii

Elon Musk, apel către angajații Tesla: “Dați totul pentru fiecare mașină produsă, suntem aproape de pragul de rentabilitate”

Elon Musk le-a cerut angajaților Tesla să “tragă tare” pentru ca producătorul să nu înregistreze pierderi în al doilea trimestru al anului și să atingă pragul de rentabilitate, în ciuda problemelor cauzate de pandemia de coronavirus.
Duminica, 28 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride

PSA crede în potențialul vehiculelor comerciale electrice: 15% din vânzări pe segmentul LCV în 2025

Grupul PSA estimează o creștere a vânzărilor de vehicule comerciale electrice în următorii ani. În 2021, francezii se așteaptă ca electricele să reprezinte 5% din vânzări pe segmentul LCV (vehicule comerciale ușoare), urmând ca acestea să ajungă la 15% din total în 2025.
Sambata, 27 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride | 4 comentarii

Fabrica Volkswagen din Zwickau a încetat producția de mașini cu motoare termice, după 116 ani: începe era 100% electrică

Volkswagen a încheiat producția de mașini cu motoare termice la fabrica din Zwickau, după 116 ani de activitate. De acum înainte, grupul german va produce la Zwickau doar modele electrice pentru brandurile Volkswagen, Audi și Seat, cu o capacitate anuală de 330.000 de unități.
Vineri, 26 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride | 5 comentarii

Prima serie de sedanuri electrice Polestar 2 a ajuns în Europa: livrările vor începe în august pentru clienții din Suedia și Norvegia

Polestar a anunțat că prima serie de sedanuri electrice Polestar 2 a sosit în Europa, în portul belgian Zeebrugge, iar livrările vor începe în luna august pentru clienții din Suedia și Norvegia. Livrările vor continua în acest an cu piețele din Belgia, Germania, Țările de Jos, Marea Britanie și Elveția.
Vineri, 26 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride | 3 comentarii

BMW a demarat testele cu versiunea electrică a lui Seria 3: sedanul de clasă medie ar putea prelua motorul de 286 CP al viitorului iX3

Unul dintre prototipurile viitorului BMW Seria 3 electric a fost surprins în timpul testelor. Conform informațiilor, modelul ar urma să fie lansat în 2023.
Vineri, 26 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride | 1 comentariu

“Project Zeus”: Jaguar Land Rover vrea să dezvolte un SUV electric alimentat cu hidrogen

Grupul Jaguar Land Rover analizează dezvoltarea unui SUV electric alimentat cu hidrogen, în cadrul unui program guvernamental ce vizează reducerea emisiilor de carbon. “Project Zeus” este un efort comun al mai multor companii din industria auto britanică.
Joi, 25 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride | 3 comentarii

Tesla vrea să mărească producția proprie de baterii pentru mașini electrice: centru de cercetare și producție la uzina din California

Tesla vrea să construiască un centru de cercetare și producție la uzina din California, astfel încât să-și mărească producția proprie de baterii pentru mașini electrice. Potrivit documentelor oficiale, noul proiect ar putea să fie finalizat în trei luni.
Miercuri, 24 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride | 30 comentarii

Opel prezintă noul Mokka-e: versiunea electrică a SUV-ului german are 136 CP și autonomie de până la 322 de kilometri

Opel a prezentat noua generație Mokka. Pentru moment, oficialii constructorului german au oferit imagini și informații referitoare la versiunea electrică Mokka-e. SUV-ul va fi echipat cu un motor de 136 CP și cu o baterie de 50 kWh.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 24 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride

Hyundai și Kia vor să investească în 10 start-up-uri ce dezvoltă baterii pentru mașini electrice: parteneriat cu LG Chem

Hyundai și Kia au anunțat că vor să identifice și să investească în 10 start-up-uri ce dezvoltă baterii pentru mașini electrice. În acest sens, constructorii au lansat o competiție globală în parteneriat cu LG Chem, unul dintre cei mai mari producători de baterii din lume.
Luni, 22 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride | 6 comentarii

Tesla vrea să organizeze “Battery Day” în 15 septembrie: constructorul ar urma să anunțe un “progres semnificativ” în dezvoltarea bateriilor

Tesla intenționează să organizeze evenimentul “Battery Day” în data de 15 septembrie, potrivit lui Elon Musk, ocazie cu care constructorul ar urma să anunțe un “progres semnificativ” în dezvoltarea tehnologică a bateriilor pentru mașinile electrice.
Joi, 18 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride

Lyft vrea doar mașini 100% electrice pentru serviciul de ride-hailing, până în 2030: fără sprijin financiar pentru șoferi

Lyft susține că serviciul său de ride-hailing va oferi doar mașini 100% electrice, până în 2030. Compania nu va acorda sprijin financiar pentru șoferi în această tranziție. În acest moment, flota Lyft conține mașini electrice în proporție mai mică de 1%.
Miercuri, 17 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride

Opel a prezentat versiunea electrică a utilitarei de persoane Zafira Life: autonomie de până la 330 de kilometri și motor cu 136 CP

Opel a lansat noul Zafira-e Life. Varianta electrică a utilitarei de persoane are un motor de 136 de cai putere și poate fi comandat în versiuni cu autonomie de 230 de kilometri sau 330 de kilometri.
Miercuri, 17 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride | 1 comentariu

Tesla va utiliza baterii Panasonic pentru mașinile electrice produse în Nevada: contract pe trei ani

Tesla a semnat un contract pe trei ani cu Panasonic, prin care japonezii vor asigura producția și furnizarea bateriilor pentru mașinile electrice construite la uzina Gigafactory Nevada.
Luni, 15 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride | 5 comentarii

Totalul stațiilor de încărcare pentru mașini electrice a ajuns la peste 860.000 de unități, la nivel global: creștere de 60% în 2019

Numărul total de stații de încărcare publice pentru mașini electrice a depășit 860.000 de unități la nivel global, în creștere cu 60% în 2019 și având cel mai mare avans din ultimii trei ani, potrivit datelor oficiale.
Luni, 15 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride

Primul plug-in hybrid din istoria Maserati: noul Ghibli Hybrid va fi prezentat în 15 iulie

Maserati Ghibli Hybrid, primul plug-in hybrid al producătorului italian, va fi prezentat în 15 iulie. Conform zvonurilor, modelul ar urma să ofere 330 de cai putere.
Luni, 15 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride | 4 comentarii

Lotus vrea să renunțe la motoarele termice: britanicii pregătesc o gamă de mașini 100% electrice

Lotus va mai lansa un singur model cu motor pe benzină, după care se va concentra exclusiv pe dezvoltarea unei game de mașini electrice, potrivit declarațiilor făcute de șeful companiei. Prima sportivă electrică de la Lotus ar urma să fie lansată peste doi ani.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru