Maşinile electrice vor rămâne scumpe în următorii cinci ani

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 07.01.2011
Directorii din industria auto susţin că maşinile electrice vor rămâne la preţuri greu accesibile până cel

Deşi maşinile electrice încep să fie promovate agresiv de producătorii care încearcă marea cu degetul şi deşi ele au început să câştige premii extrem de importante pe plan mondial (vezi Nissan Leaf şi Maşina Anului 2011 în Europa), aceste autoturisme nu vor reuşi să coboare la nivelul preţurilor maşinilor pe benzină şi diesel cel puţin cinci ani de acum înainte. Aceasta este opinia majorităţii directorilor şi preşedinţilor de companii auto ale lumii, opiniile acestora fiind reliefate de un studiu publicat astăzi de BBC şi realizat de compania KPMG.

Conform analizei, oamenii care conduc destinele industriei auto cred că singurul mod în care maşinile electrice pot fi cumpărate la preţuri cât de cât normale este implicarea guvernelor, care vor investi sume din ce în ce mai mari în formă de bonusuri la cumpărarea unui astfel de autoturism. 

Importanţa investiţiei în dezvoltarea acestui tip de modele începe să-ţi arate roadele în rândurile clienţilor, 91% dintre cumpărătorii de maşini din Marea Britanie susţinând că cel mai important criteriu la alegerea noii lor maşini este preţul. 

via | BBC

Comentarii (3)

  • @Automarket nu mai preluati toate prostiile
    Titlul asta e pus la stire numai pt a lua clickuri, nu? Mari smenari sunt astia de la BBC...
    "Masinile electrice raman scumpe in urmatorii cinci ani, DARRR asta fara implicarea guvernelor..." Pai NORMAL ca guvernele se vor implica, au tot interesul... hmm duce lipsa de stiri bbc? sau e doar o alta campanie murdara de-a lor??
    11 0
  • freedom fighter
    Dar pretul benzinei cum va ramane????????????
    Pana una alta fratilor noi traim in Romania, locul unde se comit jafuri la fiecare alimentare prin benzinarii... britanicilor putin le pasa, pentru ca la ei benzina e 60 pence/ litru , adica vreo 3 lei / litru si au salarii de 4000- 5000 lire sterline, asa ca nu-i ingrijoreaza prea tare, are unde sa creasca... ei sunt smecheri, aici la fraieri petrolul e al dracu de scump!

    Aici intervine rolul vostru, al presei care ar trebui sa taxeze mai des lacomia si nesimtirea celor care controleaza piata... vrem articole mai multe articole adaptate realitatilor romanesti, nu articole traduse ale unor trusturi occidentale cu interese obscure...

    PS: eu n-am vazut nicio citare a vreunui director executiv in articolul bbc
    17 0
  • @freedom fighter
    da frate ,da aia o duc bine pt au gasit tari bananiere cum sint romania si altele dau spaga la alde aia care conduc ,tu devi iobag si muncesti pt englezul ala, care, guvernul lui isi permite sa-i dea benzina cu 60 pence ..(bineinteles procesul este mai sofisticat,totul este in numele democratiei ,aleconomiei de piata,al drepturilor omului bla bla...un ex:uk vinde catre romanica niste barci(asa zis de lupta pe care bulgarii le-au achizitionat la un pret de 10ori mai mic) cu vreo 200millire sau euro nu conteaza..da nu-s bune de nimic..nu conteaza guvernantii nostri si-au luat mita,firma respectiva isi plateste darile in uk,englezul isi ia salariul si litru cu 60pence si tu ....tu iei o frumoasa....si platesti impozitele marite ale lu boc si base ca sa acoperi gaura facuta de ,ghici cine???...sa-timai dau exemple?cred ca le sti si tu da noua ne place sa fim batjocoriti de niste neica nimeni ,alcoolici,hoti ...presa vezi-ti de treaba ca se orienteaza dupa cum bate vintu(adica de unde vin sponsorizarile)...hai atit cu politica ca iar imi creste tensiunea si trebuie sa fiu calm cind o sa alimentez si euvreo 8-9 ore la pompa
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru