Maybach, desfiintata sau lasata in derizoriu

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 17.03.2008
Dieter Zetsche, CEO Daimler, a facut unele declaratii cu privire la starea in care se gaseste brandul Maybach.

Maybach, brandul de ultra-lux din patrimoniul grupului Daimler, a vandut doar 146 de unitati in anul 2007. Acest lucru si lipsa unui model nou reprezinta motive clare pentru inchiderea constructorului german.

Dieter Zetsche, CEO Daimler, a declarat ca sunt suficiente motive ca Maybach sa fie salvata inainte ca lucrurile sa se inrautateasca si mai mult, dar nu a exemplificat absolut niciunul.

Inca o problema semnalata in dreptul brandului Maybach este cauzata de succesul marcilor rivale, Bentley si Rolls-Royce anuntand vanzari record in 2007.

Dieter Zetsche a declarat ca cele 146 de unitati Maybach vandute in 2007 reprezinta doar 10% din targetul de vanzari. In opinia boss-ului german, ultimul model Maybach, Landaulet, nu va avea un efect pozitiv asupra vanzarilor, dar a tinut sa precizeze ca investitiile alocate pentru brandul de lux nu sunt atat de mari pentru a inchide activitatea.

In linii mari, spusele lui Dieter Zetsche demonstreaza ca Maybach va ramane la acelasi nivel, fara un plan de restructurare, dar nici cu intentii clare de a mentine in viata compania.

Comentarii (3)

  • Irinel C.
    hehehe
    Sa-i ziceti si lui Jiji.... ca io d-aia mi-am luat rolls si bentley ca e la moda.
    0 0
  • gogu infologu
    burghez vs aristrocat
    marcile germane premium A, B si M au o mai mare cautare printre "burghezi" (cred ca lui nea nelu i-ar place exprimarea) comparativ cu britanicul J. La aristocrati B si RR insa au o trecere mult mai mare fata de MM... deductia e logica. Nemti sunt buni burghezi, pe cand englezii sunt foarte buni aristocrati, cu tehnica burgheza ce-i drept ;)
    0 0
  • Kostynson
    As da un RR pe un Maybach
    In materie de lux (dotari si confort), mai putin pentru aspect, as prefera Maybach, ... kiar cu riscul de a-mi pune lumea in cap. Se cere pe piata RR pentru imagine mai mult(suna mai bine in cap sa stii k ai un RR decat un Maybach), dar neamtul stie el ce face... atat ca fiabilitate dar si ca rogurozitatea luxului (desi englezii sunt aristocrati pana in maduva oaselor, mai putin cand vine vorba de fotbal, dar asta e alta poveste). Asa ca ii doresc mult succes lui Maybach ca alta nu mai gasim!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru