Maybach Exelero e de vanzare: 5 milioane euro

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 07.07.2008
Pretul de pornire al conceptului unicat Maybach Exelero va pleca de la 5 milioane de euro, costul productiei acestuia.

Esential

5 milioane de euro este pretul de pornire al modelului unicat Maybach Exelero.
700 CP dezvolta motorul V12 de 5.9 litri care echipeaza prototipul Maybach Exelero.
1000 Nm este cuplul maxim disponibil pe coupe-ul unicat Maybach Exelero.
351 km/h este viteza maxima atinsa de Maybach Exelero pe circuitul de viteza de la Nardo, Italia.
4.4 secunde este timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h al lui Maybach Exelero.

Prototipul Maybach Exelero, unul dintre cele mai scumpe concepte construite vreodata, va fi scos la vanzare pornind de la pretul de 5 milioane de euro. Acesta este si pretul de productie a modelului unicat, acesta fiind construit la comanda producatorului de pneuri Fulda pentru a testa produsele sale.

Maybach Exelero este deja cunoscut atat prin designul impresionant, cat si prin performantele sale. Daca aspectul general a fost creat plecand de la modelul Maybach 57 S, motorizarea V12 de 5.9 litri a prototipului este de provenienta Mercedes si are o serie de imbunatatiri majore efectuate de diviza AMG a constructorului german.

Astfel, conceptul retro-futuristic poate atinge viteza maxima de 351 km/h, accelerand de la 0 la 100 km/h in doar 4.4 secunde. Performantele impresionante se datoreaza atat celor 700 CP dezvoltati, precum si cuplului maxim de 1.000 Nm, si au fost constatate in timpul unor teste pe circuitul de viteza de la Nardo, Italia.

In ciuda faptului ca este un model experimental pentru pneuri, Maybach Exelero are un interior ultra-luxos si este echipat pentru cursele de viteza.

Coupe-ul marca Maybach, construit pe comanda, a fost prezentat in premiera in mai 2005, la Tempodron (Berlin).

Via | Motor Authority

Comentarii (36)

  • Marius
    Marfa
    Daca as avea masinutza asta, o pasarica bruneta pe scaunul din dreapta si cisterna cu benzina dupa mine...as mai astepta doar pensia. :))
    5 0
  • rg
    masina pentru snobi, nici macar nu ia suta sub 3,5 secunde; la banii astia...
    1 0
  • Prea mult bullshit
    Masini de 5 milioane de dolari (la 700 CP oare ce emisie are?), insule artificiale, turnulete, telefoane de 500.000 de euro cu diamante ... oare ce urmeaza?
    1 1
  • sunshine64sm
    E chiar urîtă...
    Nici măcar nu s-o chinuit să pozeze o maşină reală. Poate nici nu este. Cum adică să nu fie ?! o zis că or testat maşina. Hai să fim serioşi, chiar nu o avut bani de o şedinţă foto ? Îmi prezintă numai trucaje ?? Jenant... La 5 milioane de ieuro mă aşteptam la mai mult. Şi cum adică 5 milioane este preţul de producţie ?! Din ce e făcută ?? Preţul este complet exagerat. Mai mult ca sigur că e o păcăleală. Una scumpă. Adică eu chiar trebuie sa cred că poza unei aşa-zise maşini face 5 milioane de ieuro ??? Dom'le, lumea chiar o înnebunit. Şi dacă mă uit mai atent la desenele de mai sus, a prototipului de maşină, e chiar urîtă. Nu este deloc finisată. Decît Maybahu ăsta, prefer Veyronu... Sau chiar Sandero... Cine e nebunul care ar da o groază de bani pe aşa o urîţenie ?! Jenant... De data asta chiar au facut-o de oaie.
    0 6
  • pentru sunshine64sm
    @sunshine64m -> "Nu este deloc finista?". Incerc sa o iau ca pe o gluma ... Preferi Sandero in locul acestei masini?!? O iau din nou ca pe o gluma. Intr-adevar, cel care prefera Sandero nu ar da 5 mil E pe aceasta masina. Ce sa mai...jenibil (sper ca stii combinatia acestui cuvant).
    1 0
  • sebastian..
    am poze cu masinutza asta
    nu stiu cum sa fac ,dar as putea sa va trimit eu poze cu masinutza asta vazuta anul trecut in germania,,,ce sa zic e frumusica dar sincer chiar nu merita bani astia (5 mil e) pfaii exagerat de mult
    2 0
  • unicat
    Este o masina unicat si unul din cele mai frumoase si elegante concepte. Numarati cati miliardari sunt numai in Europa de Est, care si-o pot permite numai ca un moft si veti vedea ca nu este scunpa. Luati-o asa: exista ceasuri de un milon de dolari de ce nu ar exista o masina unicat de cinci? Cine isi permite o astfel de masina are un iaht de zece ori mai scump.
    Masina va fi cumparata si va sta in garaj alaturi de Ferrari Enzo, si de alte ieftinaturi ca Rolls Royce, Bentley etc.
    Noi astia care inspiram praful de pe soselele din Romanica ne uitam la poze si comentam... ca-i pe gratis.
    6 1
  • Masina asta merita cumparat la second hand dupa vreo 5 ani, cum a facut berbecali:))
    2 0
  • Mai mult bijuterie decat masina
    Cred ca este vorba de o bijuterie mai degraba, decat despre o masina. Faptul ca este produsa ca unicat poate fi unul din motivele pentru care pretul este foarte ridicat.

    Nu stiu ce modificari au fost aduse propulsorului de origine Mercedes-Benz, insa performantele nu sunt foarte diferite de un Mercedes-Benz SLR, care costa cam de 10 ori mai putin. Insa SLR a fost fabricat in serie mica de productie si nu ca unicat.

    Daca era vorba doar de performantele realizate, probabil ca ajungeau la ele si cu SLR modificat.

    Probabil ca e vorba de altceva... IMAGINEA Maybach

    Altfel am fi avut poate si "VW Veyron" si nu Bugatti Veyron :))

    Practic vorbim de un vis, atat ca pret, cat si ca performante. Daca nu ne gandim la el, ca la un vin, il gasim inutil si indecent, atat ca performante cat si ca pret :)
    1 0
  • masina
    Masina asta nu e gandita pentru Dacioti este pentru oameni care au bani
    2 0
  • Vis alternativ...
    La 5 milioane euro o alternativa este sa cumperi un avion personal si carburant cu care chiar te deplasezi unde vrei. Si este un vis cu aplicatie practica.

    Exelero e mai mult de tinut in garaj sau de mers pe circuit, decat pentru deplasari pe 4 roti.
    1 0
  • Iulian
    RHT
    La banii astia, ar trebui sa-si permita sa puna un motor de BMW... sa fie si performant, nu numai scump. Masina de 5 milioane cu 700 de cai... pai la banii astia trebuia sa aiba macar 1500... In fine, unii isi cumpara masini de 5 milioane de euro si altii mor de foame... Vivat apocalipsa!
    0 0
  • masina este pentru familia Adams.
    2 0
  • robert
    nu e pentru teste
    Masina nu a fost comandata de Fulda pentru teste ci pentru a celebra construirea de catre cele doua companii a unei masini aerodinamice inainte de razboi
    1 0
  • @Marius (primul post)
    "pasarica bruneta" as in o cioara?

    Masina e intr-adevar o bijuterie.
    0 0
  • Gangsta
    Masina este cam exagerat de scumpa, dar este foarte tare ce-i drept.
    3 0
  • sa fim seriosi
    nu va faceti ganduri negre sau bleu-marin, este doar o questie asa...pur comerciala...pentru FULDA care are niste vanzari in cadere libera. Ideea este ca ei vor, ei comanda, ei au, pentru ca au potential. Adevarul este ca se joaca ruleta...financiara, in rest...no comment.
    1 0
  • ...
    oare cat o costa un far daca il sparge "ala micu" cu "mingea"...?!
    1 0
  • xulescu
    aiurea
    Aerisirea dinauntru seamana cu aia de la Logan.
    1 0
  • Crysty
    Exelero
    Nu merita banii astia! Cua atatia bani cumperi uzina de la dacia si jumate din parcarea plina cu sandero sau golan vechi !
    Oricum, o sa fie si magnati care o sa bage si cheia de la masinuta asta langa celelalte chei pe un breloc din ata !
    1 0
  • Batmobil
    Eu v-am spus ca e Maybach, dar voi: "Batman, Batman!"
    0 0
  • make dilimake
    prea mult...
    e mult prea mult pt o mashina de 700cp, chiar daca o fi ea unicata..la banii astia iti iei dracu 3 bugatti si il bati la cur pe maybach de se caca pe el...
    1 0
  • Masina de 5 milioane ca sa testezi pneuri:))))))))))...ce inseamna sa ai bani si sa n-ai ce face cu ei...incepti si iti faci masini superluxoase la comanda...5 milioane de euro pt unul care are intradevar bani e chilipir masina asta.Poate o sa am macar ocazia sa o vad...:(
    1 0
  • pneuri
    K*/K*/mas pe ele de pneuri k le putea testa si pe un sandero kre e de 500 de ori mai ieftina...deci mai multe pneuri de testat :D...cam ieftina :))) foarte ieftina masina asta...pt 5 mil de E trebuia sa mearga cu 400/h cu spatele...sa nu mai zic k e mai frumos un M3 de 100000 de ori...oare tricicletea de 1 mil a aparut !?!?!?!??
    1 0
  • Masina asta pare rupta din basme....este superba..iar ca pret ce sa zic? Oricum daca as avea bani as cumparao...

    P.S 5000000 e pornirea,snt curios la cat o sa se ajunga:)
    1 0
  • Tare
    Dar de ce va ganditzi numai la aia 5 milioane?...romanii nostrii ce sa zic.....daca ai avea banii sa o iei itzi zic eu ca nu ai comenta aici....eu zic ca mai bine lasatzi vorba aici despre impresia lasata ca masina cu ca pretz....mie unu imi place cum arata si ce poate la classa ei sincer...ciao
    1 0
  • TUDDOR VIOLLA
    MASINA DE FITE
    ba fratilor degeaba,masina asta e o bijuterie...nu mai comentati de cp, viteza maxima e.t.c masina asta e doar de fite.Oricum cand vad masina ma intreb unde-i batman.?:>
    1 0
  • exelero
    c mama dracului poate fi asa scumpa masina asa naspa
    1 0
  • anonim
    excelero
    Am avut ocazia sa conduc asa ceva in monaco......excelero este facuta manual daia costa atat......ca masini de 700 gasim de la 300.000 eur.....dar excelero este facuta manual si are un design de ultima ora...
    1 1
  • maybach
    pt ala caruia nu ii convine ca masina nu atinge suta in 3.5 sec...tre sa tii cont ca are peste 2600 de kg,deaia nu fuge asa cum vrei tu.Iar pt asta care zice ca a condus "asa ceva"...nu poti zice ca ai condus "asa ceva" ca shi cand ar fi produsa in serie...e una singura!!!trebuia sa zici "am condus-o" ceea ce nu prea ar fi posibil ca un roman de rand,care are timp sa lase comentarii pe site-uri de acest gen,sa isi puna bucile in masina asta,sau vrei sa zici ca tu esti pilotu ala din poza de pe site-u lor shi ai testat-o in italia pe circuitul Nardo?nu ma inebuni,serios???sau probabil te-ai inscris pe net la un drive-test dupa care ti-au dar ei frumusel masina shi un rezervor plin ca sa te distrezi cu ea vreo jumate de ora... :))))))))))))))))))
    2 0
  • hmm care mi-atzi facut poza la masina mah ? X-(
    2 0
  • lala
    MASINA E FRUMOASA DA LA BANI ASTIA HM...SI MAI ARE SI VRO 2.600 KG.CU BANI AIA IMI CUMPAR 5 BUGATTI VEYRON DAR PT MILIARDARI E UN MOFT
    1 0
  • l-ai condus??
    mancatias familia chiar l ai condus,esti periculos nene ,esti pilot la fulda cumva ? sau nu stii ce insemna unicat ? printule de monaco care esti
    1 0
  • laal
    fac si eu ca ala la bani astia nici nu prinde suta sub 3.5 sec nu isi merita bani
    1 0
  • salutare lume
    bugaty veyron este cea mai tare masina nu sicriul asta
    2 1
  • Andrei
    Maybach
    Fratilor,costa atat pt k 1-e unicata.2-este o reclama foarte buna.ganditi-va;Fulda a comandat o masina asa scumpa doar pt pneuri?Oau,inseamna k sunt tari cauciucurile lor.Hai k imi iau si eu un set.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru