Maybach, imuni in fata crizei financiare

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.01.2009
Desi oficialii Maybach declara ca sunt imuni la criza financiara, vanzarile companiei au scazut cu 25%.

Oficialii companiei Maybach se mandresc cu faptul ca nici un client nu si-a retras comanda in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic. In ciuda faptului ca vanzarile companiei au scazut cu 25%, Maybach declara ca sunt imuni la criza financiara.

In anul 2007, Maybach a vandut putin peste 400 unitati, pe cand in anul 2008 au vandut nu mai putin de 300 vehicule. Desi Maybach are comenzi de procesat pentru cateva luni bune, vanzarile marcii sunt sub capacitatile de productie ale fabricii din Germania, care ar putea sa produca 2.000 unitati pe an. Pe langa aceasta, Maybach nu planuieste lansarea unui nou model, iar rivali apropiati cum ar fi Bentley si Rolls-Royce au cifre de vanzari triple fata de Maybach.

Daimler va sprijini marca Maybach in continuare, in ciuda faptului ca aceasta nu realizeaza profit. Dieter Zetsche, directorul grupului Daimler a declarat ca nu conteaza profitul obtinut de Maybach, atata timp cat aceasta a dovedit ca poate concura fara probleme cu Rolls Royce si Bentley. Costurile de dezvoltare ale modelelor Maybach 57 si 62 au fost relativ reduse deoarece acesta este bazat pe platforma lui Mercedes-Benz S-Klasse.

Daimler nu intentioneaza sa renunte la acest brad deoarce Maybach nu este o pierdere de bani.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru