Mazda a lansat cel mai uşor şi mai rapid MX-5 din istorie

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 24.03.2011
Se numeşte Mazda MX-5 GT şi este cel mai uşor şi mai rapid derivat din istoria roadsterului japonez. Mulţumită celor 850 de kilograme, sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în doar 3 secunde.

Esential

3 secunde îi sunt necesare roadsterului Mazda MX-5 GT pentru a atinge 100 de km/h.
850 de kilograme cântăreşte Mazda MX-5 GT.

Mazda se pregăteşte să concureze în campionatul MSA British Endurance cu o ediţie specială a roadsterului MX-5. Botezat simplu GT, derivatul pentru circuit a fost intens modificat de specialiştii de la Jotta Sport pentru a fi gata de debut weekendul acesta, la Silverstone.

Ediţia specială a fost construită ca o provocare pentru obţinerea unei mase totale cât mai scăzute cu ajutorul programului de care dispune Mazda în prezent. Astfel, MX-5 GT a ajuns să folosească geamuri din policarbonat, portiere din fibră de carbon, un rollcage omologat de FIA şi un nou tren de rulare.

Specialiştii japonezi şi cei de la Jotta au lucrat împreună aproximativ 400 de ore pentru a ajunge la rezultatul final: cel mai uşor MX-5 din istorie, capabil să cântărească doar 850 de kilograme.

Versiunea de circuit este pusă în mişcare de propulsorul pe benzină de 2.0 litri, modificat pentru a oferi 279 de cai. Puterea este exploatată cu ajutorul unei transmisii secvenţiale în şase trepte, cu padele, care face din MX-5 GT cel mai rapid derivat din istoria roadsterului popular.

Odată cu noile resurse, inginerii au înlocuit şi suspensiile, axa spate, direcţia şi frânele cu componente pentru circuit.

Nu putea lipsi scaunul sport de tip scoica, stingătorul de incendiu, jantele de competiţie şi vopseaua metalizată Spirited Green.

La final, enumerăm performanţele roadsterului japonez, gata de asaltul de la Silverstone: acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se face în doar 3 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 260 de km/h.

via | Mazda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru