Salonul Auto de la Geneva 2014

Mazda Hazumi Concept - primul teaser al modelului care prefigureză viitorul Mazda2

Publicat Vineri, 21.02.2014
de Sebastian Toma
Comenteaza 4
Mazda Hazumi Concept - primul teaser al modelului care prefigureză viitorul Mazda2 - Poza 1
Mazda aduce la Salonul Auto de la Geneva un concept numit Hazumi, care prefigurează viitorul Mazda2. Conceptul urmează filozofia de design Kodo şi ne promite look-ul lui Mazda6 şi în segmentul mic.

Esential 2010 este anul în care Mazda a prezentat primul concept care prefigura limbajul de design Kodo (Sufletul Mişcării).
Mazda2 va îmbrăţişa limbajul de design Kodo odată cu noua sa generaţie. În cadrul Salonului Auto de la Geneva, japonezii vor prezenta conceptul Hazumi, care prefigurează următorul lor model de clasă mică. După cum au precizat cu generozitate în imaginea teaser, modelul reprezintă noul pas al filozofiei de design Kodo, responsabilă pentru modele precum Mazda6, CX-5 şi Mazda3. Versiunea de producţie a lui Mazda2 este aşteptată să debuteze în decursul anului curent, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Viitorul Mazda2 se va adresa unui public feminin

Potrivit zvonurilor din industrie, Mazda2 va avea şi o versiune crossover, care va fi lansată după ce debutează noua generaţie a hatchback-ului. Modelul va abandona platforma veche şi va trece la SkyActiv, urmând să primească o versiune cu ampatament şi ecartament redus a platformei lui CX-5, care va fi prezentă mai degrabă cu spiritul, având în vedere modificările drastice implementate pentru a acomoda un model de clasă mică cu o platformă de SUV compact.

Noua generaţie a lui Mazda2 este aşteptată să urmeze tendinţele internaţionale în domeniu, evitate de câţiva constructori, de a-şi creşte dimensiunile caroseriei şi habitaclului pentru a oferi mai mult spaţiu.

Odată cu conceptul Hazumi, Mazda aduce la Geneva noua motorizare 1.5 Skyactiv-D, un diesel care respectă normele Euro 6 şi care este aşteptat să ajungă atât sub capota noului Mazda2, cât şi sub capota lui Mazda3. Pentru moment, informaţiile despre această unitate sunt limitate, dar ne aşteptăm la o reducere importantă a emisiilor de CO2 şi a consumului de carburant în raport cu actuala motorizare diesel de la Mazda de aceeaşi cilindree.

Via WCF


Comentarii (4)

  • suna frumos 1.5 diesel pe Mazda 3
    14 3
  • someone
    sant foarte curios de datele noul motor diesel, mai ales daca au renuntat la 1.6 d de la ford. 1.5 d skyactive, trebuie sa fie foarte interesant
    12 4
  • ADRIAN FLORARU
    da sant convins ca mazda va face o figura frumoasa,si de data asta,,, bravo mazda...
    10 2
  • da e frumos ,dar ce inseamna "Sant"?
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru