Mazda lucreaza la un inlocuitor pentru RX-8

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.02.2009
Inginerii japonezi de la Mazda lucreaza la urmatoarea generatie RX-7 si la un inlocuitor pentru RX-8.

Potrivit Insideline, Mazda lucreaza la urmatoarea generatie a modelului RX-7, precum si la un inlocuitor al lui RX-8, care va fi numit RX-9. Pentru modelul RX-9, Mazda va folosi un motor Wankel cu doua rotoare, fiecare cu o capacitate cilindrica de 800 centimetri cubi. Acest propulsor va fi cu 300 centimetri cubi mai mare decat predecesorul sau, 13B. Acest motor wankel de 1.6 litri va dezvolta circa 270 CP.

Mazda intentioneaza sa reduca drastic emisiile noii generatii de motoare wankel si sa micsoreze consumul de carburant cu 20%. Mazda va folosi acelasi motor si pentru RX-7, pentru care va dezvolta si o transmisie cu dublu ambreiaj. Aceasta cutie de viteze va permite soferului sa aleaga momentul in care ambreiajul va fi actionat, pentru a obtine performante maxime pe circuit.

Pe langa imbunatatirile la motor si transmisie, viitorul Mazda RX-7 va fi mai usor decat modelul precedent. Inginerii japonezi de la Mazda lucreaza la un nou sasiu care va elimina circa 100 kilograme din masa acestui model.

Mazda RX-7 si RX-9 vor fi prezentate la Salonul Auto de la Tokyo.

Via | InsideLine

Comentarii (3)

  • Bogdan M
    Cu gandul la altceva
    Stimate D-le. Toma, stiu ca primavara incepe sa-si faca simtita prezenta si ca la fel ca toata lumea, va e gandul la polenizare, dar totusi Wanker - " ...Mazda va folosi un motor Wanker cu doua rotoare, fiecare cu o capacitate cilindrica de 800 centimetri cubi... (primul paragraf, a doua fraza)" - din cate stim, in argou inseamna labag**, si nu are nici o legatura cu saracul domn Felix Wankel care este inventatorul motorul ce-i poarta numele. Sau stiti ceva despre dansul si nu stim noi? :)
    0 0
  • @ Bogdan
    Multumesc pentru atentionare. Am corectat .

    O zi buna!
    0 0
  • @ TOMA
    "Potrivit Insideline, Mazda lucreaza la urmatoarea generatie a modelului RX-7, precum si la un inlocuitor al lui RX-8"....Logica elementara spune ca inlocuitorul Mazdei RX-7 este RX-8...Ce parere aveti????? ( jurnalismul copy-paste loveste din nou!)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru