Mazda reduce productia si taie salariile

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 20.01.2009
Mazda a anuntat impunerea unor noi masuri dure pentru productia din fabricile japoneze de la Hiroshima si Hofu.

Esential

1.500 de locuri de munca au fost desfiintate la Mazda.

Industria auto nipona primeste o noua lovitura. De data aceasta este randul celor de la Mazda sa impuna masuri restrictive, pe fondul prabusirii cererii pe piata auto mondiala.

In afara celor 1.500 de locuri de munca desfiintate si eliminarii schimbului de noapte la fabricile din Hiroshima si Hofu, Mazda a decis sa elimine ziua de vineri din programul de lucru, in vederea reducerii productiei. Mai mult, producatorul japonez a anuntat ca va reduce salariile managerilor si personalului administrativ.

Ca raspuns la deteriorarea continua a conditiilor de pe piata auto mondiala, aceste masuri sunt menite sa mentina un echilibru intre nivelul de productie si cererea de pe piata. Mazda va continua sa monitorizeze atent conditiile de pe piata si va raspunde, in functii de situatii, cu masurile care se impun”, sustine producatorul din Japonia intr-un comunicat de presa.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru