Mazda va dezvalui la Geneva o editie aniversara MX-5

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 01.02.2010
Mazda va dezvalui in cadrul Salonului Auto de la Geneva o editie speciala a roadsterului MX-5. Acesta va aniversa cei 20 de ani de succes ai constructorului pe segmentul roadsterelor.

Fanii modelelor Mazda si cei ai roadsterelor vor avea mari motive de bucurie odata cu deschiderea portilor Salonului Auto de la Geneva. Constructorul japonez va expune la standul sau, pe langa noua Mazda5 si faceliftul operat pe Mazda6, si o editie aniversara a modelului MX-5, dedicata implinirii a 20 de ani de existenta.

Cum era de asteptat, exclusivitatea modelului va fi subliniata de o serie de accesorii noi si de numarul redus de exemplare care vor fi produse. Modificarile de ordin estetic vizeaza in principal aspectul fronal, dominat de o grila cromata, de lumini de ceata cu aspect sidefat, dar si cel lateral, unde atentia este captata de manerele cromate ale portierelor.

Nu lipsesc jantele de 17 inch din aluminiu si nici logo-ul aniversar de 20 de ani. Exteriorul poate fi configurat in trei culori: rosu True, alb Crystal Pearl si, special pentru aceasta editie, albastru Aurora. Pentru a atesta unicitatea editiei speciale, bazata pe versiunea de 1.8 litri a decapotabilei soft-top, Mazda va echipa toate exemplarele cu o placuta aniversara pentru praguri din otel inoxidabil, pe care va fi inscris numarul.

In total 2000 de astfel de unitati vor fi produse.

Mazda se va folosi de salonul elvetian pentru a dezvalui publicului european si o noua generatie de motoare diesel si benzina, botezate sugestiv Sky. Acestea vor oferi un consum imbunatatit cu pana la 30% in 2015 si vor putea fi cuplate la o transmisie automata complet noua, ce incearca sa ofere senzatiile unei cutii cu dublu ambreiaj.

via | Mazda

Comentarii (1)

  • 1.8
    Buna miscare! Asa va mai vinde si Mazda masini cu motorul de 1.8L care dupa parerea mea nu este eficient. Nici putere destula nu are, nici la consum nu sta bine si capacitatea cilindrica este destul de mare. Mai bine profitau de alianta cu Ford la momentul respectiv si imprumutau motorul 1.6 de 120 cai. Era si mai usor si avea putere apropiata. Eram hotarat in vara sa achizitionez asa ceva dar am renuntat pentu ca am nevoie de 4 locuri si nu imi permit 2 masini in acelasi timp. In orice caz, as fi ales fara sa stau pe ganduri 2.0. Exteriorul este super ca si pana acum.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru