Mazda3 a ajuns la borna cu numărul 3 milioane

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 26.05.2011
Record de producţie pentru Mazda3, după 7 ani şi 10 luni de la debutul primei generaţii. Modelul compact a reuşit să totalizeze 3 milioane de unităţi produse.

Mazda a anunţat astăzi, într-un comunicat oficial, că producţia cumulată a modelului Mazda3 a atins o cifră record, de 3 milioane de unităţi. Performanţa a fost înregistrată în data de 26 aprilie la uzina Hofu din Yamaguchi, Japonia.

Mazda3 a reuşit să ajungă la această valoare după numai 7 ani şi 10 luni de la debutul primei generaţii pe piaţa mondială, devenind astfel un best-seller pentru constructorul nipon. În prezent, modelul compact este produs în cadrul a trei uzine globale: Hofu din Japonia, unde iau naştere exemplarele pentru Europa, Changan Ford Mazda Automobile din Nanjing, China şi AutoAlliance Thailand. Cele trei fabrici furnizează unităţi pentru un total de 90 de pieţe auto din întreaga lune.

Exemplarul cu numărul trei milioane este un Mazda3 vopsit în culoarea alb Crystal Pearl Mica, destinat pieţei din Japonia. Modelul este în varianta de caroserie cu cinci uşi şi este echipat cu un motor MZR de 2.0 litri şi funcţie i-Stop.

via | Mazda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru