Mazda6 a fost produsă în două milioane de exemplare

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 09.09.2010
Mazda a produs două milioane de exemplare ale modelului Mazda6. Acesta este în producţie din 2002 şi a ajuns deja la cea de-a doua generaţie.

Japonezii de la Mazda sărbătoresc producţia a două milioane de exemplare ale modelului Atenza, pe care noi îl cunoaştem sub numele de Mazda6. Modelul este în producţie din 2002 şi a ajuns deja la cea de-a doua generaţie. Mazda6 este cel de-al doilea model al constructorului nipon din noua generaţie Zoom-Zoom care a trecut de două milioane de unităţi produse. Prima generaţie a lui Mazda6 a fost primul model din noua gamă care a intrat în producţie.

Tot prima generaţie a lui Mazda6 a primit peste 130 de premii la nivel mondial. Nici cea de-a doua generaţie a lui Mazda6 nu stă rău în materie de realizări. Aceasta este apreciată pentru numeroasele sale calităţi şi a obţinut cinci stele la testele de siguranţă EuroNCAP. Modelul a primit un facelift uşor în decursul acestui an, iar următoarea generaţie nu este aşteptată pentru cel puţin încă trei ani.

"Mazda6 este unul dintre modelele de bază ale noastre care ne-au ajutat să ne stabilim imaginea la nivel mondial.

Am fost şeful dezvoltării pentru prima generaţie a acestui model şi încă ţin foarte mult la acest model deosebit. Sunt fericit că avem peste două milioane de clienţi la nivel global care au cumpărat o Mazda6. Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care au cumpărat o Mazda6.", a declarat Seita Kanai, director în cadrul Mazda, responsabil pentru cercetare, dezvoltare şi managementul programelor.

Mazda6 este construită la fabrica Hofu din Japonia, la fabrica AutoAlliance din Michigan şi la fabrica FAW din China. În primele opt luni ale anului, Mazda a produs 164.000 de unităţi Mazda6, realizând o creştere de 50% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Via | Auto-media

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru