McLaren va modifica MP4-12C pentru a inspira "emoţia unui Ferrari"

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 20.07.2011
După criticile jurnaliştilor europeni, care au susţinut că MP4-12C nu inspiră emoţia lui Ferrari 458 Italia, McLaren a anunţat că va modifica supercarul său.

După ce majoritatea publicaţiilor de renume care au testat noul McLaren MP4-12C au caracterizat maşina ca fiind un supercar excepţional, dar incapabil să atragă emoţional clienţii, constructorul britanic a declarat că va opera o serie de modificări pe cel mai nou produs al său.

Nu este vorba despre detalii structurale sau mecanice, atenţia urmând să se concetreze mai mult pe detaliile receptate de cel de la volan. McLaren va lua astfel aminte la criticile jurnaliştilor, care au susţinut că noului MP4-12C îi lipseşte aura epică şi originalitatea principalului său rival, Ferrari 458 Italia.

Inginerii vor lucra la o sensibilizare a modelului sportiv şi la modificarea tonalităţii evacuării. Aceasta din urmă ar trebui să devină mult mai vie şi mai prezentă în habitaclu, pentru a-l stimula plăcut senzorial pe cel de la volan. Pentru un asemenea rezultat, britanicii vor apela la un sistem botezat "Intake Sound Generator", responsabil cu filtrarea nivelului sonor din zona motorului în habitaclu. Modificările vor fi disponibile doar în modul de rulare "Track".

Aceste modificări se pare că erau în planurile constructorului englez.

Testele şi verdictul jurnaliştilor au accelerat însă implementarea lor. Într-un comunicat de presă publicat de Mclaren se arată că "modificările îi vor ajuta pe cei de la volan să se bucure mai mult de maşină. Ele nu afectează performanţele supercarului, însă garantează o emoţie mult mai mare la volan."

via | autoblog

Comentarii (9)

  • Complex!
    Simt in spusele sale un usor complex de inferioritate!
    10 6
  • Never ever boyos...
    He he...tocmai au recunoscut ca sunt sub Ferrari si asa vor si ramane. Sayanora!
    10 7
  • @Snatch
    Sa-i vad pe astia de la ferrari ca fac ceva de talia uni McLaren F1 si apoi mai vorbim
    2 5
  • obelix906090
    mda
    e clar ca se simt inferiori...si in plus (parerea mea) ferrari-ul arata si mai bine.atrage ai multa atentie,e subtil insa cand il vezi te uiti frate. 12C parca arata ca orice alt super car....bot jos,2 locuri etc. nu iau facut nimic sa fie estetic atragator. cu gandul ca ma repet....e doar o parere persoanala si nu cred ca ar trebui sa primesc injurii pt favorizarea cuiva
    6 0
  • obelix906090
    mda
    si cum sa redai emotiile traite intr-un ferrari? cum?...le pui pe o felie de paine si ii spui conducatorului ca : "uite,ia niste emotii,vei avea nevoie". ca vor face ceva cu sunetul....bla bla bla. aia nu e emotie,aia e infuzie de emotie,vor sa te faca sa te simti ai bine. Pt ca oricum,te urci intr-un 458 simti toata istoria din urma. la 12C ce sa simti in afara de F1 de acum 5000 de ani? saluti
    5 2
  • Este o greseala daca incearca asta, daca are o personalitate mai stearsa asta e, sa se apuce sa copie sunetul sau "feeling-ul" este o prostie.Primul McLaren avea personalitate din plin, il recunosteai din 1000
    5 0
  • Plus ca..ori mi se pare doar mie, dar ce naiba e cu denumirea asta? MP4-12C? Suna a orice dar mai putin a super masina
    3 0
  • obelix906090
    pai
    pai e simplu Dan_grc ....MP4 ca citeste melodiile in format MP4 si 12C pt ca le reda in 12 Canale. Ai pus punctul pe I la faza cu numele,respectul meu.
    5 0
  • dupa criticile jurnalistilor europeni, vorbitori de macaroneza...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru