McLaren vrea sa vanda 4000 de unitati anual

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.02.2009
McLaren intentioneaza sa investeasca 250 de milioane de euro pentru a creste volumul de productie, estimat de britanici la 4000 de unitati in urmatorii ani.

Incheierea contractului cu Mercedes i-a determinat pe cei de la McLaren sa dezvolte propriul supercar, capabil sa inlocuiasca actualul SLR, care se pregateste deja sa iasa din productie. Spionat recent in Scandinavia, supercarul celor de la McLaren, cunoscut sub numele de cod P11, ar urma sa dea nastere unei noi ere in cadrul constructorului britanic.

Ron Dennis, presedintele companiei de nisa, a declarat ca McLaren intentioneaza sa isi mareasca volumul de vanzari in viitorul apropiat. Astfel, de la 100 de unitati produse anual, cifra ar putea creste la 1000 de exemplare in 2011.

Intr-un interviu acordat Financial Times, Ron Dennis a declarat ca McLaren intentioneaza sa investeasca aproximativ 250 de milioane de euro in volumul de productie. Infuzia de capital ar urma sa le permita celor de la McLaren sa vanda modele mai ieftine intr-un viitor apropiat si sa se bata cot la cot cu nume mari ca Ferrari si Lamborghini. O astfel de decizie ar putea face ca dupa 2011 productia sa atinga o cifra de 4000 de unitati anual.

Dennis a precizat ca ceilalti oficiali ai constructorului britanic si-au exprimat dorinta de a pune bazele unei uzine in Marea Britanie, dar aceasta solutie a fost abandonata pentru moment din lipsa unei motivatii financiare suficiente. Mai mult, presedintele McLaren a lasat sa se inteleaga ca viitorul P11 ar putea sa fie produs la una din uzinele Magna din Europa.

Inlocuitorul actualului SLR, viitorul P11, ar urma sa imprumute un propulsor V12 de la Mercedes, capabil sa livreze intre 550 si 600 de cai putere dar si un sistem de deschidere verticala a usilor, in stilul celor intalnite pe modelele Lamborghini. Supercarul cu motor central este asteptat undeva la mijlocul lui 2010, pretul de pornire urmand sa se invarta in jurul valorii de 400.000 de euro.

via | WCF

Comentarii (2)

  • Ungaro_
    ???
    Chiar daca este o super masina va fi greu sa vanda 4000 de unitati,criza economica ne-a afectat pe toti,iar 400 mii de euro sunt bani multi !!!
    0 0
  • McLaren P11
    Clientii acestiu tip de masina nu sunt afectati de criza ,majoritatea fiind din Orientul Mijlociu acolo unde Porsche,Lamborghini si Ferrari inregistreaza vanzari record.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru