Mecedes va prezenta trei concepte BlueZero la Detroit

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 15.12.2008
Mercedes va prezenta la Salonul Auto de la Detroit trei concepte care prefigureaza viitoarele A si B-Klasse.

Pentru anul 2009, Mercedes a abordat tema vehiculelor electrice in trei moduri diferite, in urma carora a creat tot atatea concepte interesante. Conceptele E-Cell, F-Cell si E-Plus vor fi prezentate la Salonul Auto de la Detroit si sunt grupate sub cupola grupului de prototipuri ecologice BlueZero. Cele trei concepte, care prefigureaza aspectul viitoarelor A-Klasse si B-Klasse, au un tren de rulare care functioneaza diferit, dar care a fost gandit cu scopul de a fi cat mai ecologic.

Conceptul E-Cell este un vehicul electric alimentat de baterii cu tehnologie litiu-ion. Spre deosebire de acesta, conceptul E-Plus are si un motor de 67 CP, care incarca bateriile electrice pentru a realiza o autonomie mai mare.

Conceptul F-Cell foloseste celule de combustibil pe hidrogen pentru a alimenta motoarele electrice, avand scopul de a reduce la zero emisiile de carbon. Mercedes E-Cell obtine o autonomie de 200 km in urma unei incarcari de doua ore, pe cand E-Plus are o autonomie de 600 km, obtinuta cu un rezervor de carburant si o incarcare de doua ore.

In modul electric, E-Plus are o autonomie de numai 100 kilometri, datorita faptului ca acesta cantareste mai mult decat E-Cell. Cu un rezervor de hidrogen, Mercedes F-Cell obtine o autonomie de 640 kilometri. Conceptul E-Cell a fost creat pe liniile conceptului Bionic car, din 2005.

Via | MotorAuthority

Taguri: BlueZero, Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru