Mercedes a demarat producţia noului B-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.09.2011
Uzina Mercedes-Benz din Rastatt a început producţia celei de-a doua generaţii a lui B-Klasse. Modelul are un preţ de pornire de 26.000 de euro pe piaţa din Germania.

Primul exemplar al celei de-a doua generaţii Mercedes-Benz B-Klasse a părăsit porţile fabricii din Rastatt. Modelul a debutat public la Salonul Auto de la Frankfurt şi reprezintă succesorul unui monovolum compact mai puţin apreciat de clienţi. În Germania, versiunea de bază (B 180) a lui B-Klasse pleacă de la 26.001 euro. Pentru vârful gamei, clienţii din Germania achită un preţ de pornire de 29.809 euro cu TVA inclus. Oficialii Mercedes-Benz România nu au specificat încă preţul noului B-Klasse.

Modelul va fi pus la vânzare pe piaţa din Europa începând cu noiembrie şi utilizează noua platformă cu tracţiune faţă a Mercedes-Benz. Platforma se numeşte MFA (Modular Front Arhitecture) şi va fi utilizată şi de A-Klasse şi de alte modele din gama constructorului. Schimbarea platformei duce la mărirea spaţiului destinat ocupanţilor, în special cel pentru picioare, platforma sandwich a primului A-Klasse sacrificând spaţiul pentru picioare în favoarea unui design sigur şi compact.

Noua platformă suportă şi un sistem de tracţiune integrală cu un diferenţial central cu mai multe ambreiaje multi-placă, permiţând existenţa unor versiuni deosebite din punctul de vedere al performanţelor. Din păcate, cei de la Mercedes-Benz nu au prezentat nicio informaţie legată de un viitor model de acest gen.

Spre deosebire de alţi constructori, cei de la Mercedes-Benz chiar pot să spună că au un model complet reproiectat, neexistând elemente în comun cu modelul vechi, exceptând anumite trăsături stilistice dictate de segmentul în care se află modelul.

Via | Autoblog.rs

Comentarii (2)

  • maaaareeee uratenie!!!
    0 6
  • whoooa
    pe bune?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru