Mercedes a deschis un nou depozit la Oradea

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 10.12.2009
Oradenii se pot mandri ca poseda nucleul logistic pentru Romania al celor de la Mercedes-Benz. Compania germana a deschis ieri un nou depozit de aproape 4.000 de metri patrati in Oradea.

Esential

4.000 de metri patrati este suprafata aproximativa a noului depozit central de piese Mercedes-Benz din Romania.
3 milioane de euro au fost investite pentru a echipa aceasta facilitate conform normelor Mercedes-Benz.
13.500 de repere sunt localizate in noul depozit Mercedes-Benz din Oradea.

Mercedes-Benz Romania a inaugurat ieri un nou depozit de piese de schimb la Oradea. Noua facilitate de la Oradea are o suprafata de aproape 4.000 de metri patrati si este realizat in urma unei investii de 3.000.000 de euro, iar piesele din interiorul acestui depozit au o valoare de 5.000.000 de euro. Circa 13.500 de repere distincte din diferite categorii sunt deja prezente in noul depozit din Oradea, iar volumul maxim de stocare al acestei facilitati este de 23.000 de repere, volum pe care cei de la Mercedes-Benz vor sa il obtina in urmatoarele sase luni. Aranjarea pieselor pe rafturi este facuta cu ajutorul unui software special, care le sorteaza in functie de greutate, volum, cantitate si miscarea stocurilor. Astfel, angajatii Mercedes-Benz au acces rapid la reperele care sunt vandute cel mai des - cum ar fi consumabile.

Noul depozit este o investitie pe termen lung care are ca scop cresterea satisfactiei clientilor Mercedes-Benz care apeleaza la service-urile autorizate al acestei marci. Gratie noului depozit, 82% din comenzile facute de centrele autorizate din tara vor fi onorate a doua zi. Livrarea pieselor de schimb de la depozitul central din Oradea catre centrele autorizate Mercedes-Benz din tara se efectueaza zilnic.

Intregul lant logistic a fost optimizat, iar livrarea pieselor din Germania catre orice centru din Romania dureaza o zi in plus fata de livrarea directa din Romania. In decursul anului viitor, cei de la Mercedes-Benz spera sa mareasca procentul comenzilor care pot fi onorate a doua zi la aproximativ 90%. Marirea procentului de comenzi onorate a doua zi la 100% sau la o valoare extrem de apropiata este inutila si aproape imposibila. Rapiditatea cu care vor fi livrate piesele de schimb va reduce timpul pe care il petrec automobilele Mercedes-Benz in service-uri. Costurile celor de la Mercedes-Benz vor fi reduse cu 10% datorita noului depozit din Oradea si a logisticii aferente, dar pretul pieselor de schimb ramane neschimbat – avantajul clientului constand in timpul castigat in urma apelarii la centrele autorizate de service.

Depozitul de piese Mercedes-Benz din Oradea are 17 angajati, dintre care 3 lucreaza in spatiul destinat birourilor. Cei de la Mercedes-Benz estimeaza ca factorul de rotatie al pieselor din reteaua din Romania va scadea de la 8.72 pana la 7.5 la finele anului 2009, gratie gradului ridicat de servisare si al noului sistem logistic de la Mercedes-Benz.

Valoarea ideala pentru factorul de rotatie este cuprinsa intre 6 si 8. Factorul de rotatie este un indicator specific pentru un depozit de piese si reprezinta de cate ori a fost vandut stocul mediu intr-o anumita perioada de timp.

Pe langa reperele pentru autovehiculele Mercedes-Benz, depozitul de la Oradea are si repere pentru automobile Dodge si Chrysler. Totodata, noul depozit de la Oradea asigura un cadrul stabil pentru Mitsubishi Fuso Canter. Stocul de repere din depozitul din Oradea contine si piese fabricate din Romania. Acestea sunt produse la Cugir, in cadrul unei alte companii Daimler. Printre piesele de schimb produse la Cugir se numara roti dintate, intinzatoare de lanturi, arbori cu came si semifabricate. Vanzarile de piese de schimb vor reprezenta circa 35-40% din totalul veniturilor Mercedes-Benz Romania in perioada urmatoare, ceea ce reprezinta o crestere fata de anul trecut, cand acestea au insumat circa 20% din total.

Via | Mercedes-Benz

Comentarii (7)

  • ......
    MB
    foarte bine
    6 1
  • Hanga Sorin
    cumparare de piese
    am un mercedes-benz E200 CDI din2001 si mar interesa un sorb pt rezervor daca aveti si la ce pret?
    4 1
  • caut
    Am un CLASS 98 SL MAXI, an fabricatie 1992, motor Mercedez-Benz OM 366 LA. Mi s-a defectat pompa de apa. O gasesc la dv ? tel.0741227198. DORESC UN RASPUNS, VA MULTUMESC.
    3 0
  • Florin
    caut
    am un mercedes-benz E200 CDI din 2000 si mar interesa o timonerie aveti si la ce pret
    3 0
  • Florin
    intrebare
    SE BRODESTE TIMONERIE DE MERCEDES E200 AN 97 LA E200 AN 2000.VA MULTUMESC
    0 0
  • caut
    m'ar interesa un distribuitor de benzina pentru mercedes-benz E200 daca aveti.....si ce pret are???!!!
    0 0
  • piese mercedes
    cum putem afla adresa noului depozit pe care lati deschis.sau un nr de telefon. multam.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru