Mercedes a inceput productia lui SLS AMG

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 27.01.2010
Uzina care a primit in 2008 premiul pentru cea mai buna fabrica auto a lumii a inceput sa produca astazi noul supercar Mercedes SLS AMG.

Esential

149.000 de euro este pretul de baza al lui Mercedes SLS AMG in Romania.

Productia lui SLS AMG a inceput astazi la uzina germana Mercedes din Sindelfingen, modelul urmand sa intre in posesia primilor norocosi clienti in cursul acestei primaveri. Acest sit de productie este cel mai mare dintre cele detinute de Mercedes la nivel mondial, aici fiind montate cele mai recente inovatii in materie de tehnica a productiei auto. Fabrica Mercedes din Sindelfingen a primit in cursul anului 2008 premiul JD Power pentru uzina cu cele mai bune rezultate din lume in ceea ce priveste livrarile si relatia cu reprezentantii Mercedes la nivel mondial.

"Faptul ca SLS AMG este produs la Sindelfingen este garantia unei calitati de cel mai inalt nivel a produsului nostru. Iar clientii vor putea sa verifice acest lucru incepand cu sfarsitul lunii martie", a declarat Dieter Zetsche, presedintele Daimler, cu ocazia startului productiei modelului german.

Mercedes va pune accentul pe productia manuala a modelului sau, aceasta fiind una dintre caracteristicile importante ale liniei de asamblare SLS AMG.

Astfel, daca sasiul si caroseria din aluminiu sunt produse de Magna in Austria, motoarele V8 AMG de 6.2 litri care dezvolta 571 de cai putere sunt construite dupa principiul "un inginer, un motor". In plus, intreaga linie de asamblare a fost intesata cu oameni specializati care asambleaza de mana majoritatea elementelor masinii.

Comenzile pentru modelul german au intrecut asteptarile initiale ale constructorului. "Mercedes SLS AMG a fost primit foarte bine de clientii nostri. Comenzile s-au ridicat la un nivel superior asteptarilor noastre chiar si inainte de momentul lansarii de piata. Acest lucru arata ca designul interesant si conceptul extraordinar in jurul caruia a fost construit modelul nostru gullwing au atins gusturile si aspiratiile potetialilor clienti", spune Joachim Schmidt, directorul de vanzari si marketing al Mercedes-Benz.

In Romania, comenzile au inceput in cursul acestei luni, pretul fara TVA al modelului german fiind de 149.000 de euro.

via | Mercedes

Comentarii (2)

  • Ungaro_
    5735
    Mercedes-Benz ! Cel mai tare din parcare !!!
    2 1
  • adrian83costel
    pretentii
    masina pentru oamenii cu multi bani
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru