Mercedes a lansat oficial GLK in Romania

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 17.10.2008
Mercedes-Benz GLK a fost lansat oficial in Romania. Pretul acestuia porneste de la 36.480 euro fara TVA.

Esential

36.480 euro,fara TVA este pretul pentru varianta de baza Mercedes-Benz GLK.

Mercedes-Benz Romania a lansat oficial SUV-ul GLK in Romania. Acesta este disponibil cu trei variante de motorizare, doua pe benzina si una diesel.

Motorul pe benzina de pe GLK 280 dezvolta 231 CP si are un consum mixt de 10,2 litri la 100 km. GLK 350 este echipat cu un motor de 272 cai putere care are un consum mixt de 10,4 litri si un nivel al emisiilor de 250 grame C02/km. Cu toate ca acest model cantareste putin peste doua tone, acest model poate atinge 100 km/h in 6.2 secunde.

Singura motorizare diesel pentru acest model este pe GLK 320 CDI. Prevazut cu tehnologia common rail, motorul cu sase cilindri al acestuia dezvolta 224 CP si are un cuplu de 540 Nm. GLK 320 CDI accelereaza de la 0 la 100 km/h in 7.5 secunde si are un consum mixt de 7.9 litri la 100 km.

Sistemul de tractiune 4MATIC, care cuprinde transmisia automata 7G-TRONIC si tractiunea integrala permanenta transmite 45% din cuplul motorului catre puntea fata. Sistemul 4MATIC interactioneaza cu ESP-ul, sistemul ASC si sistemul electronic de control al tractiunii 4ETS pentru a favoriza o manevrare oportuna in orice situatie.

GLK este echipat cu un sistem de navigatie care salveaza ruta parcursa astfel incat soferul sa poata gasi usor drumul inapoi. SUV-ul poseda un plafon panoramic si un concept auto inovator de la Sirius. Sistemul de climatizare distribuie separat aerul in trei zone diferite ale habitaclului.

GLK poseda sistemul AGILITY CONTROL, care adapteaza automat suspensiile la conditiile de drum. Acest sistem este activat prin apasarea butonului G de pe consola centrala. Sistemul de comanda si afisaj COMAND APS, disponibil optional, permite activarea centralizata a numeroaselor functii din dotarea modelului GLK, prin intermediul butonului COMAND, care este operat de pe cotiera.

Rotirea sau deplasarea butonului de comanda acceseaza meniurile sistemului de operare, iar apasarea acestuia confirmă functia selectata. Printre aceste functii se numara echipamentul radio si CD player-ul, DVD player-ul, tunerul TV si sistemul de navigatie cu hard-disc. Iar imaginile primite de la camera video pentru mersul cu spatele, disponibila optional, sunt afisate de asemenea pe ecranul COMAND APS.

Operarea sistemului este facilitata de sistemul de comanda vocala LINGUATRONIC.

Pretul variantei de baza a lui GLK este de 36.480 euro, fara TVA.

Comentarii (5)

  • Catalin
    cate s-au comandat ?
    cate bucati au fost comandate deja ?
    0 0
  • Crysty
    GLK
    Reusita masina! Cu siguranta va depasi la toate capitolele invechitul BMW X3 !
    0 0
  • fainut asa da sa il vad p ala care il baga p off-road :))
    defapt din pacate astea nici nu mai is gandite sa le folosesti off-road sau pt sa cari ceva, doar pt fite si impresii, macar la design e fain desi mai degraba faceau o masina normala asa fitoasa
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    Masina e buna in offroad
    intrati pe youtube sa vedeti ... am vazut azi 3 tiruri care carau GLKuri ... probabil ca comenzile au inceput cu mult inainte ... bafta
    0 0
  • aloo cu greselile
    ati gresit performantele pt 350 ... 6.7 pt 0-100km/h nu 6.2
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru