Mercedes a livrat peste 500.000 de unităţi E-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 31.05.2011
Actuala generaţie a lui Mercedes-Benz E-Klasse aniversează livrarea a peste 500.000 de unităţi în doi ani de la debutul pe piaţă. Generaţia precedentă s-a vândut în 1.6 milioane unităţi.

Mercedes-Benz sărbătoreşte livrarea a 500.000 de unităţi E-Klasse. Modelul reprezintă un punct cheie în strategia mărcii din Stuttgart şi reprezintă unul dintre cele mai bine vândute creaţii Mercedes-Benz. Până în prezent, Mercedes a vândut 376.000 de E-Klasse Sedan, 64.000 de break-uri şi peste 110.000 de E-Klasse Coupe şi Cabrio. Clienţii noii familii E-Klasse W212 de la Mercedes-Benz formează un "club" cu aproximativ 550.000 de membri, spun cei de la MercedesBenz.

Debutul versiunii sedan a noii generaţii E-Klasse a avut loc în martie 2009, urmată de coupe în mai şi de break în noiembrie. Familia E-Klasse a devenit completă odată cu introducerea versiunii cabrio, care a debutat în martie 2010. Vânzările gamei E-Klasse sunt în creştere, anunţă cei de la Mercedes-Benz, iar versiunea cabrio se bucură de o creştere de 229% faţă de anul precedent – datorată faptului că un client nu putea să cumpere o decapotabilă de clasă medie de la Mercedes în februarie 2010 – modelul CLK nemaifiind pe stoc.

Precedenta generaţie E-Klasse (W211) s-a vândut în 1.6 milioane la nivel global. Valoarea reprezintă numărul de sedan-uri şi break-uri vândute, modelele CLK contemporane cu aceasta nefiind luate în considerare, fiind bazate pe platforma C-Klasse.

Pe piaţa din Statele Unite ale Americii, Mercedes-Benz E-Klasse sedan este liderul segmentului, iar respectiva piaţa este cea mai importantă pentru constructorul din Stuttgart, înregistrând 20% din vânzările globale. Cea de-a doua piaţă pentru E-Klasse sedan este China, în timp ce prima piaţă pentru E-Klasse break este Germania.

Via | Auto-media

Comentarii (3)

  • gigica
    Nu e cam mult?
    Pai abia a aparut parca?!
    1 9
  • @gigica, e aparuta din 2009
    Oare unde au livrat atata amar de masina, ca la mine n-a ajuns inca nici una :P
    9 3
  • pentru mine e cel mai frumos model din clasa sa
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru