Mercedes Aero Trailer Concept, cea mai aerodinamică semiremorcă

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.11.2011
Divizia de camioane a celor de la Mercedes-Benz a dezvoltat o semiremorcă aerodinamică. Aceasta ajută la economisirea a 2.000 de litri de carburant la fiecare 150.000 de kilometri parcurşi.

Mercedes-Benz a dezvoltat o semiremorcă specială, care ajută la economisirea carburantului prin reducerea rezistenţei la aer. Din păcate, respectiva semiremorcă este doar un concept şi este mai lungă cu jumătate de metru decât maximul permis pe şosele fără o autorizaţie specială. Cu toate acestea, inovaţia nemţilor nu este de ignorat. Aero Trailer Concept poate economisi până la 2.000 de litri de motorină şi cinci tone de CO2 pe an, în condiţiile în care camionul la care este ataşată parcurge 150.000 de kilometri. Secretul său constă în modificările aerodinamice operate, care îi reduc rezistenţa la înaintare cu 18%.

Cei de la Mercedes-Benz au prezentat noua semiremorcă în cadrul expoziţiei Trailer 2011, care a avut loc între 25 şi 29 noiembrie în Kortrijik, Belgia. Semiremorca a fost deja testată de inginerii Mercedes-Benz, care au confirmat estimările din laborator. Un Actros echipat cu o semiremorcă aerodinamică a fost condus între Rotterdam şi Szczecin.În ciuda faptului că a avut o încărcătură de 40 de tone, platforma a înregistrat un consum de 25.1%, cu 7.6% mai puţin faţă de o platformă identică, condusă în aceleaşi condiţii, dar fără îmbunătăţiri aerodinamice.

Semiremorca aerodinamică de la Mercedes-Benz are un set de panouri laterale speciale, un difuzor de aer spate, o parte posterioară acoperită şi o parte frontală optimizată pentru a reduce cu 18% rezistenţa la înaintare atunci când este folosită alături de Mercedes-Benz Actros. Zona destinată mărfurilor rămâne nemodificată.

Via | Daimler

Comentarii (10)

  • Se numeste semiremorca, mai documentativa.
    4 8
  • @jorje58
    Se numeste gramatica. Mai documenteaza-te!
    26 0
  • se contureaza masinile viitorului
    8 1
  • gresit
    se contureaza masinile viitorului generatiei noastre.
    5 4
  • @autor
    Ma refeream la continut, nu doar la a modifica textul "Via | Daimler".
    2 1
  • @agoox
    da? si cu ce crezi ca se va efectua transportul de marfa peste 150 de ani? cu nave spatiale? :)) continua sa visezi...
    5 2
  • Octavian
    @mda Teleportare :))
    2 1
  • Urechila
    Si ce e nou la asta ?
    Niste aripi de Always Ultra in spate ?
    A ajuns si in Germania tehnologia avansata ?
    Ca in America si Canada sunt destule remorci cu fuste de alea pe laterale. Si merg cu orice cap tractor.
    O crezut nemtzii ca amu o inventat roata la carutza ?
    2 4
  • carl_cox
    SUPER DESIGHN
    E super desighnul la el nu am ce sa zic are o alura futuristica dar din pacate doar atat e bun la el.!NU SE POATE BATE CU GREII SUEDEZI (SCANIA si VOLVO)Pierde mult la consum motorizari si putere.si la tehnologie mai pierde.Cine vrea sa ma contrazica nu are rost pt ca cunosc camioanele lucrand pe un VOLVO FH16 de 700 DE CAI PUTERE!deci nu are cum sa fie la nivelul lui VOLVO acest Mercedes!
    0 0
  • dainel
    pana atunci DRUMURI BUNE
    asa ceva se vor conduce probabil peste 50ani, deocamdata avem de modelat structura multor strazi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru