Mercedes aniverseaza 10 ani de CDI

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 14.12.2007
Tehnologia turbodiesel common-rail CDI de la Mercedes implineste in aceasta luna exact 10 ani de la lansare.

Esential

10 ani a implinit tehnologia CDI de la Mercedes

Luna cadourilor este motiv de sarbatoare la Mercedes. Compania germana celebreaza in ultima luna a lui 2007 exact 10 ani de cand a fost lansata tehnologia diesel common-rail cu injectie directa CDI, care de atunci s-a generalizat pe intreaga gama a constructorului teuton si este recunoscuta ca una dintre cele mai competente tehnici de acest tip. Primul model CDi al celor de la Mercedes a fost C 220 CDI, care dispunea de 125 de cai si 300 Nm disponibili la 1800 de rotatii pe minut. Acesta a fost lansat la editia 1997 a Salonului de la Frankfurt.

Una dintre cele mai importante borne CDI in acesti 10 ani de cariera pe pietele internationale a fost premiul "World Green Car of the Year", acordat in 2006 lui Mercedes E 300 BLUETEC. Motorul acestei versiuni reuseste sa indeplineasca normele Euro 5, care vor deveni regula in Europa pentru masinile noi abia in 2009.

Taguri: CDI, Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru