Mercedes ar putea crea o versiune AMG a viitorului B-Klasse

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.03.2010
Germanii de la Mercedes-Benz ar putea crea un hot-hatch AMG pe platforma lui B-Klasse. Acest model ar putea fi primul AMG care nu va avea motor V8 din ultimii 15 ani.

Mercedes ar putea dezvolta si o versiune de performanta al viitorului B-Klasse. Modelul va fi lansat in 2011, iar versiunea de performanta a acestuia ar putea rivaliza Audi S3 si Volkswagen Golf R. In prisma acestor informatii, primul hot hatch de la Mercedes-Benz ar trebui sa dezvolte circa 260-270 CP si va fi echopat cu un motor cu patru cilindri. La fel ca in cazul oricarui model AMG, acesta beneficiaza de o caroserie revizuita, un sistem de franare mai performant si o suspensie mai sportiva. Interiorul primeste o serie de elemente in plus, precum si materiale de calitate superioara.

Versiunea AMG a viitorului B-Klasse ar putea debuta pe piata din Europa la inceputul anului 2012. Mercedes-Benz doreste sa atraga clienti noi si clienti mai tineri pentru modelele sale de performanta, care aveau pana la lansarea acestui model un pret prohibitiv. Aceeasi politica va fi aplicata si de cei de la BMW, care au anuntat in urma cu ceva vreme ca vor dezvolta o versiune M a lui Seria 1 destinata clientilor tineri.

In momentul in care constructorul german va introduce un asemenea model in gama sa, motorul cu patru cilindri al lui B-Klasse AMG ar putea fi cel mai mic motor utilizat vreodata de un model AMG.

Piata din Statele Unite ale Americii este cea mai mare piata pentru modele Mercedes AMG. Aceasta piata a cumparat 5.486 de vehicule in 2009, inregistrand o scadere importanta fata de 2008, cand a cumparat 7.893 unitati. La nivel global, cei de la AMG au vandut aproape 20.000 de unitati pe an in ultimii cinci ani si au atins un record in 2008 cu 24.200 de vehicule.

Via | Autoblog

Comentarii (1)

  • dagwod
    mda....
    daca ii iei stema de pe grila.....ramane un opel corsa :))
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru