Mercedes-Benz Style Coupe, conceptul din care va deriva fratele mai mic al lui CLS

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 19.04.2012
Mercedes-Benz CLA, un coupe cu patru uşi construit pe platforma lui A-Klasse, dar cu dimensiuni de C-Klasse, va intra în showroom-urile Mercedes în 2013. Deocamdată, germanii ne oferă câteva indicii legate de viitorul model prin conceptul Style Coupe.

Mercedes a prezentat astăzi un concept care va ţine capul de afiş la Salonul Auto de la Beijing, eveniment care îşi deschide porţile săptămâna viitoare. Denumit oficial Mercedes-Benz Concept Style Coupe, prototipul germanilor anunţă un model complet nou în gama constructorului din Suttgart.

Obişnuiţi-vă cu numele CLA. Aceasta va fi denumirea sub care va fi cunoscut modelul de serie care va deriva din conceptul prezentat astăzi şi care este considerat de întreaga lume auto un frate mai mic al lui CLS. Aşezat în gamă sub actualul Clasa C şi peste noul A-Klasse, coupe-ul cu patru uşi al germanilor va încerca să atragă clienţi care nu îşi doresc o maşină foarte mare, dar pentru care eleganţa oferită de Mercedes-Benz reprezintă un scop de atins de către viitoarea maşină. Destinat în principal tinerilor care nu şi-au întemeiat încă o familie, viitorul model va vedea lumina zilei în cursul anului viitor.

Conceptul Style Coupe vine cu elemente care se vor regăsi în corpore şi pe versiunea de serie. Evident, pe varianta de producţie vor lipsi artificiile de design proprii conceptelor, cum sunt oglinzile futuristice, desenul luminilor din blocurile optice, mânerele complexe ale uşilor sau inserţiile verzi din habitaclu.

Cu toate acestea, silueta, liniile generale, uşile mari şi forma zonei frontale vor fi preluate aşa cum sunt pe modelul pe care îl vom putea admira în showroom-uri.

Evident, şi dimensiunile vor fi asemănătoaree. Cu 4.64 metri lungime, coupe-ul german este cu câţiva milimetri mai lung decât Clasa C, dar vine cu o înălţime redusă cu 5 centimetri faţă de acest model. Motorul de sub capota conceptului este un 2.0 turbo de 211 cai putere care transmite puterea roţilor din faţă. Pe versiunea de serie este însă foarte probabil să vedem o variantă CLA 45 AMG bazată pe acest motor (va avea în jur de 350 de cai) şi, evident, tracţiune integrală 4Matic.

via | Mercedes

 

Comentarii (17)

  • Crysty
    CLA
    Spectaculos la fel (sau chiar mai mult) ca fratele sau mai mare CLS.
    33 0
  • Frumos dom'le, se vede rezultatul colaborarii cu Renault.
    9 31
  • wizaed
    Mercedes-Benz Style Coupe
    sper ca astea de la automarket sa-i stearga comentul lui unckle
    13 24
  • da, sunt destul de dus, numai ca tu nu cunosti toate valentele afirmatiei, motiv pt care te pot invita sa "ciocu' mic".
    5 22
  • CLA
    si eu sper sa ii stearga comentariul lui unkle pentru ca acest model nu are nicio legatura cu Renault. Doar viitoarele dieseluri mici sunt construite cu Renault. Il rog pe unckle sa mai citeasca si apoi sa scrie "ciocu mic"
    21 8
  • dc sa-i stearga commentul?ce-i aici,comunism?fiecare are dreptul la o parere,indiferent daca le convine sau nu celorlalti
    ontopic,daca modelul de serie va arata ca si conceptul va fi un model superb
    14 2
  • Daca tot suntem la capitolul "hai sa veedm cine ce construieste in colaborarea Daimler-Renault" poate ar fi bine sa dai click pe stirea cu kangurul devenit merțan.
    Vorba democratului ... daca noi doi spunem ca trebuie sters trebuie sters.. ca avem 2:1 la voturi deci majoritatea.

    era o vorba prin batrani : "cateodata ironia mea este asa fina ca ceilalti cred ca sunt prost" ...
    7 14
  • SPECTACULOS!!!
    Cred ca odata cu noile ML, SL, A klasse, Mercedes-Benz a pasit intr-o noua era! Cand am vazut conceptul noii generatii A-klasse nu credeam ca voi revedea mai mult de 20% pe modelul de serie insa am avut o surpriza placuta sa revad conceptul respectiv reincarnat in modelul aflat acum deja la vanzare! Acum, tot ceea ce pot spune este ca CLA ma fascineaza si sunt convins ca modelul de serie va fi un hit! BRAVO MERCEDES! SA O TINETI TOT ASA!!!
    22 0
  • Sa vedem gama S class cum o sa fie.
    Mercedes pt. mine inseamna S , CL, G, SLS, SLR. Retul e tacere.
    5 12
  • Asa cum CLS este mult peste ceilalti la fel si CLA o sa fie o bijuterie pe strazile romaniei ... si motiv de invidie pentru cei ce striga "ete cocalarul".
    In acest moment Mercedes sunt singurii dintre "cei trei" care au masini cu design "aliniat" la filosofia marcii dar diferite suficient. Noile modele (cu exceptia lui E ... mama ei de masina ca-i hidoasa..) au aceleasi trasaturi dar nu se poate spune ca C este un E mai mic asa cum se poate spune despre A4-5-6-7-8 sau 1-3-5-7 (cei doi se chinuie sa scape de asta, dar mai au de evoluat ca design pentru a-s defini clasele)
    20 5
  • @
    Subscriu la ultimu comentariu lu` "unchiu" cu "k". In legatura cu E, ala o sa primeasca un facelift, oricum E coupe arata bine. As mai avea o remarca, ar fi fost frumos sa faca modelu asta p platforma lu C klass modelu viitor nu sa traga d gama d modele in jos spre A, anyway, e optiunea lor, stiu ei...
    5 1
  • AndreiRN
    Felicitari
    Pt a se mentine pe piata MBZ urmeaza exemplul Toyota cu acest model in directia Scion.
    Performantele vor fi excelente dar acuma totul depinde de pret/valoare.
    3 4
  • @CM - daca noul C va avea ceva din CLC asta ... mi-e cam "teama" pentru seria 3 ... iar A4 va arata ca o caramida pe langa asa ceva...felicitari AM :)
    2 1
  • Octavian
    Superb. Chiar daca imi plac si BMW si Audi....dar cu parere de rau pt fanii marciilor....MB lanseaza niste modele la care ceilalti pot doar visa ca si design, si noi muritorii de rand sa ne rugam sa mai putem strange la pusculita sa luam un CLA macar :D
    4 1
  • MediaGhid
    unckle ben
    Mistouri de 2 lei, cultura auto 0 (zero)... cam asta e unckle in cateva cuvinte
    10 1
  • auzi ma ... ia vezi de drum ca poate ai treaba si noi te retinem

    ... scuze de off-topic, dar merita :)
    1 5
  • Mercedes-Benz
    Odata cu noul CLS Mercedes urmeaza o filosofie de design foarte interesanta in ceea ce priveste sedan-urile de serie. Din pacate pentru ei au doua probleme, din punctul meu de vedere:
    1. Trebuie sa scape de actualele clase C si E.
    2. Ar trebui sa pastreze cat mai mult din linia conceptelor, pt a nu se intampla ca in cazul noului A-classe, unde conceptul arata bestial, iar modelul de serie pare a fi doar o copie asiatica.
    Daca CLA-ul de serie va pastra cel putin 90% din concept cred ca vom avea pe strazi cel mai frumos sedan produs vreodata.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru