Mercedes Citan - utilitara născută pe baza lui Renault Kangoo

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 03.02.2012
Mercedes a publicat astăzi schiţa modelului Citan, un vehicul comercial născut din colaborarea cu Renault-Nissan şi bazat pe Kangoo.

Mercedes culege primele roade de pe urma colaborării strânse pe care a perfectat-o în cursul anului trecut cu Renault-Nissan. Constructorul din Stuttgart a publicat recent o schiţă a modelului Citan, un vehicul utilitar pe care îl vom vedea în carne şi oase la Salonul Automobilelor Comerciale, programat în toamna acestui an la Hanovra.

Combinând cuvintele "city" şi "titan", noul Citan completează gama modelelor utilitare Mercedes, alături de cei trei fraţi deja populari: Vario, Sprinter şi Vito. Van-ul, destinat în principal celor care fac livrări urbane, va fi disponibil în mai multe variante de caroserie, printre care cabină simplă, cabină dublă, mini-bus, toate cu dimensiuni şi mase diferite.

Despre motorizări nu au fost făcute publice detalii oficiale, însă fără îndoială inginerii germani vor face apel la deja cunoscutul pachet BlueEfficiency. Nici varianta unui derivat electric nu este exclusă, mai ales că Mercedes a experimentat deja această soluţie pe un model utilitar, Vito E-Cell.

Noul Citan va ajunge pe piaţa din Europa începând cu toamna lui 2012.

via | wcf

Comentarii (14)

  • Interesant, asteptam noi informatii cand apar... oricum, au mizat bine pe Renault... Renault e numarul 1 la utilitare pe pietele mature din occident.
    34 10
  • JohnRange
    cool
    mb colaboreaza cu renault ca sa poate rivaliza si ei cu bmw si audi caci altfel rivaliza sg!
    13 6
  • Ii fain!
    Asteptem informatii si poze oficiale, arata destul de bine.
    Sprinter e pe baza lui VW LT!
    6 12
  • newsflash
    Renault va oferi un nou motor diesel si transmisia aferenta pentru viitoarea generatie a lui Mercedes Vito.
    13 5
  • unde esti Edi80 .. ia uite... calitate renault si sigla mercedes ... maine toti soferii de kangur or sa fie mai "luxosi" decat ceilalti soferi.. ca doar conduc o masina mai buna decat "rebranduirea" asta facuta de mercedes :)
    7 18
  • loll
    da unkle asa e...:))) nu ma mai mira nimic..si sa vezi ce pret o sa aiba ca doar e mb nu??
    6 10
  • Carlos
    @unckle
    Ce dume de 2 lei ai in tine... totusi mai usor cu aberatiile... majoritatea celor care cumpara Kangoo sunt antreprenori cu capul pe umeri, nu cocalari si grandomani, cum vrei sa lasi tu de inteles. Sunt oameni care inteleg diferenta dintre un constructor de VOLUM si unul PREMIUM.

    NU e deloc vorba de marci concurente, ci marci complementare. Problema reala o sa fie in dreptul altor mari grupuri auto.
    24 3
  • "sa-ti fie rusine"....... mercedes :)))
    7 12
  • Carlos.. era o gluma.. si era "adresata" acelor multi SOFERI (nu prorpietari) de kanguri pentru care renou' este "the ultimate driving machine" - aceiasi care apar aici si impart "sange" tuturor celor care zic de "rau" de Dacia sau Renault.

    Mercedes, avand un nou A, cu un design care nu permite crearea unui van pe acelasi sasiu, a trebuit sa gaseasca un inlocuitor pentru Viano .. si asa a aparut Citan :) asta in caz ca vrei sa vezi ca imi pot imagina si o exlpicatie logica a aparitiei acestei masini.
    Personal am avut pe mana un kangur vre-o 3 luni .. era acum multi ani, la a doua generatie cred .. sau prima+facelift ... si mi s-a parut o masina foarte bine pusa la punct ... motoarele erau cam slabe (1.5dci de 60-80cp) pentru momentele in care trebuia sa pui mai mult de 2 persoane + ceva echipamente .. dar asta este aprerea mea :)

    @Benz - nu cred ca trebuie sa le fie rusine, daca or sa se tina de politica firmei probabil o sa iasa o masina extrem de performanta.
    6 7
  • puimarin
    Varzăăăăăăăăăăăăăăăăă
    Va fi şi citan doar sigla şi preţu . Exact aceaşi poveste ca Renault Trafic , Opel Vivaro şi Nissan Primastar , doar sigla in rest renault , ultimu surub de pe vivaro are sigla renault .
    Cu citan poate va avea un alt spoiler şi faruri , dar renault nu dă platforme fără motorizare , pt că aşa au făcut şi cu opel si ci nissan
    Vai de mama lor dacă cei de la mercedes au ajuns la reno.
    6 14
  • Frumos!
    Hai ca arata chiar bine! Mai bine decat rivalii!
    10 3
  • Confuzie!
    Nu confundati divizia de vehicule comerciale cu cea de turisme!
    Si sa ai un parteneriat cu liderul segmentului nu e deloc rusinos!
    17 2
  • .....
    Bai oameni buni,MB a semnat un contract de colaborare cu Renault anul trecut sau acum 2 ani.Am citit intr-o revista ca Renault va dona si motoare pentru MB care vor fi puse pe viitorul Aclass ca motorizari de baza,restul vor fi motoare MB.Asa ca vor mai rezulta modele bazate pe aceasta colborare...
    0 0
  • detalii privind declaratiile de presa din momentul semnarii contractului se gasesc prin toata presa .. doar ca nu sunt detalii "complete" ... usurel or sa apara sasiuri renault la MB ... motoare renault la MB mai mici .. motoare MB la masini mai mari din grupul Renault-Nissan... schimburi de tehnologie si acces la proprietatea intelectuala a partenerului .. si tot asa. Aceste colaborari le sunt necesare atat celor de la MB cat si celor de la BMW pentru a face fata asaltului AUDI (care daca isi mentine trendul ascendent va deveni, anul acesta, primul constructor premium la nivel mondial)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru