Mercedes CLC ar putea ieşi din producţie după numai doi ani de carieră

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.06.2010
Vânzările slabe şi dorinţa de a asambla vehicule comerciale pentru America de sud, ar putea face ca modelul german CLC să-şi încheie cariera prematur.

Lansat pe piaţă de numai doi ani, mai precis în 2008, actualul Mercedes CLC şi-ar putea încheia prematur cariera în iarna acestui an.

Surse din interiorul conducerii diviziei nord-americane Mercedes susţin că modelul, un coupe compact, va ieşi de pe linia de asamblare a uzinei Juiz de Fora, din Brazilia, pentru a face loc noii game de vehicule comerciale Actros, destinată pieţei din America de Sud.

Decizia oficialilor germani ar putea fi pusă şi pe seama vânzărilor modeste înregistrate de modelul coupe în cei doi ani de existenţă, CLC nereuşind să se despartă de imaginea unui simplu facelift al lui C-Klasse.

Pe viitor, Mercedes intenţionează să introducă în locul lui CLC o variantă coupe a lui C-Klasse, capabilă să ţină piept rivalului BMW Seria 3 Coupe. Modelul va fi dezvoltat pe platforma lui C-Klasse şi va debuta oficial, pe piaţa coupe-urilor de dimensiuni medii, cel mai devreme anul viitor.

via | autoblog

Comentarii (6)

  • ff bine
    dece oare?ca au epuizat toate stocurile si nu mai pot fabrica?:))) nu cumpara nimeni carutele astea cu 2 potiere mai bine cumpara cu 4;))
    3 12
  • motiv
    motivul este ca acest model este un facelift al vechiului model(mai frumos de altfel),in 2008 nu aveau nici un coupe entry level pe piata,intre timp au dezvoltat coupeul la noul c,care,se poate bate de la egal la egal cu seria 3.
    4 2
  • ...acuma ...sincer dar fie si merc dar modelu asta-i cam nasol...spatele e cam shut. daca va mai aduceti aminte si bmw au incercat ceva asemanator la seria 3 dar ...au renuntat...
    3 2
  • @ian
    dragu meu seria 3compact E46 sa vandut f.bine insa bavarezi nau vrut un simplu facelift si un nou model si asa sa nascut seria 1....

    @edi80
    si seria 1 e cu 2 portiere (si cu 4 sau mai bine le zicem cu 3 si 5 usi)si tot se vinde bine......
    de curand bavarezi au anuntat ca sau livrat 1 milion de modele 1
    2 1
  • :)
    seria 1 dar putine cu 2 portiere...eu am vazut unu singur!
    0 2
  • la noi in tara.....
    seria 1 in romania sunt scumpe la vedere.......
    locuiesc in sibiu(oras cat de cat......)si inca nu am vazut un 135i sau coupe in rest hatch sunt vreo 3(toate cu 5 usi)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru