Noile Mercedes ML şi B-Klasse vin în România la toamnă

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 26.01.2011
Mercedes va aduce anul acesta pe piaţa din România noua generaţie CLS, faceliftul lui C-Klasse şi roadsterul SLK. Nu vor lipsi C-Klasse Coupe în vară şi B-Klasse şi noul ML în toamnă.

Deşi BMW a rămas lider pe segmentul premium în România în 2010, Mercedes speră ca în 2011 să depăşească rivalii din Munchen. Pentru a putea vinde mai mult, constructorul din Stuttgart mizează pe o avalanşă de modele noi, pregătite să debuteze în decursul acestui an.

MERCEDES CLS - Prima surpriză rezervată de importatorii brandului premium în România este lansarea noii generaţii a modelului CLS, programată la sfârşitul acestei luni. Sedanul coupe a debutat oficial în cadrul Salonului Auto de la Paris, din toamna anului trecut, şi de atunci şi-a diversificat gama cu o versiune AMG. Modelul promite o gamă generoasă de motorizări şi o serie de elemente de siguranţă inovative.

MERCEDES C-KLASSE FACELIFT - Noul C-Klasse facelift, dezvăluit la începutul acestui an, va ajunge destul de repede pe piaţa autohtonă, importatorii publicând deja preţul de pornire al versiunii revizuite. Sedanul şi break-ul de clasă medie au primit modificări estetice discrete atât la interior cât şi la exterior, modificări ce vor putea fi analizate în showroom-urile germanilor începând cu luna martie.  

MERCEDES SLK - Aceeaşi lună martie va aduce pe piaţa din România şi cel mai proaspăt model decapotabil al germanilor, roadsterul SLK, gata să rezolve rapid duelul cu BMW Z4 şi Audi TT.

Noua generaţie SLK va fi expusă live mai întâi la Salonul Auto de la Geneva, unde publicul va putea admira noul acoperiş vitrat electromagnetic, cu transparenţă controlată.

MERCEDES C-KLASSE COUPE - Vara ne va aduce o surpriză mult aşteptată. Este vorba despre derivatul coupe al modelului C-Klasse, al treilea derivat al gamei medii. Modelul va rivaliza cu BMW Seria 3 Coupe şi cu Audi A5, în viitor Mercedes pregătind chiar şi o versiune de performanţă, semnată de divizia AMG. Primele imagini dezvăluite de Mercedes trădează un coupe cu un posterior atrăgător şi o parte frontală similară variantelor sedan şi break, proaspăt revizuite.

Mercedes nu se va opri însă aici, toamna urmând să aducă publicului din România alte două noi modele, prezentate în prealabil la Salonul Auto de la Frankfurt.

MERCEDES B-KLASSE - Fanii segmentului compact premium vor face cunoştinţă cu noua generaţie B-Klasse, surprinsă deja în teste de fotografii de la CarPix. Modelul va fi construit pe o platformă nouă şi va încerca să fure coroana segmentului de la BMW Seria 1.

Surse neoficiale vorbesc chiar şi despre versiuni cu tracţiune faţă.

Nici varianta unei alternative propulsate de AMG nu este exclusă, fiind vehiculat un nou motor pe benzină, turbo, modificat pentru a aduce performanţe bune mezinului gamei.

MERCEDES ML - În aceeaşi luna, Mercedes va aduce în România şi noua generaţie a SUV-ului ML. Potrivit primelor fotografii spion, ML va păstra dimensiunile ampatamentului, dar va deveni mai mic, sfidând practic tendinţa generală, potrivit căreia fiecare generaţie câştigă câţiva centimetri în plus.

SUV-ul german va beneficia şi de o versiune hibridă, ML450h, sub capota căreia se va ascunde un tren de propulsie cu un agregat pe benzină şi unul electric. Surse neoficiale vorbesc chiar despre un ansamblu diesel-electric, o premieră pentru Mercedes. 

Comentarii (2)

  • of of of
    Noile mercedes ML si B
    1.NOILE MERCEDESURI... (-uri)
    2.NOILE MODELE MERCEDES...

    oare e asa greu sa vorbim si sa scriem CORECT in limba romana????
    2 0
  • tractiune fata
    dragi redactori

    B Klasse (si A Klasse de asemenea intrucat imparte si va imparti acceasi platforma cu B Klasse) sunt singurele modele de autoturisme de la MB care au DEJA tractiunea fata.

    sanatate. multa!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru