OFICIAL: Faceţi cunoştinţă cu noul Mercedes SLK!

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 13.01.2011
Mercedes a dezvăluit astăzi noua generaţie a modelului SLK. Roadsterul vine cu o platformă nouă, cu un şasiu mai sportiv, dar şi cu un motor diesel.

Esential

7.1 litri la 100 de kilometri consumă în ciclu mediu versiunea SLK350.
5.6 secunde îi sunt necesare noului SLK350 pentru a atinge 100 de km/h.

Mercedes îşi propune să înceapă noul an cu dreptul, fanii constructorului german urmând să facă cunoştinţă luna aceasta cu noua generaţie a modelului SLK. Programat să debuteze live în cadrul ceremoniilor care marchează împlinirea a 125 de ani de existenţă Mercedes, roadsterul propune publicului o platformă nouă, o versiune diesel şi un şasiu orientat mai mult către sportivitate.

Designul a evoluat simţitor, împrumutând o serie de elemente estetice ale fratelui mai mare, SLS AMG, apreciat deja de publicul din întreaga lume. Roadsterul rămâne conservator şi păstrează acoperişul hard-top, echipat acum cu un panou vitrat electromagnetic, ce îşi poate schimba transparenţa prin simpla apăsare a unui buton.

Interiorul nu se abate de la liniile fratelui mai mare SLS, păstrând guri de ventilaţie distincte, instrumente de bord noi şi un nivel de echipare cu mult superior vechii generaţii.

Sub capota roadsterului din Stuttgart îşi vor face loc trei versiuni pe benzină.

Entry-level-ul şi versiunea de mijloc vor fi motorizate de aceeaşi unitate de 1.8 litri, în două variante de putere: prima oferă 185 de cai putere şi se regăseşte sub indicativul SLK200, iar a doua ascunde 205 cai sub logo-ul SLK250. Versiunea entry-level este echipată cu o transmisie manuală cu şase trepte şi se poate lăuda cu o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în doar 7 secunde.

Vârful de gamă va fi asigurat de versiunea SLK350, pusă în mişcare de un propulsor V6, cu injecţie directă şi o capacitate de 3.5 litri, capabil să livreze o putere totală de 305 cai. Motorul este asistat de o transmisie automată cu şapte rapoarte, capabilă să propulseze modelul de la 0 la 100 de km/h în doar 5.6 secunde.

Inginerii din Stuttgart au adăugat reţetei şi o serie de modificări menite să reducă consumul, printre care şi un sistem start-stop, ceea ce face ca, în ciclu mediu, consumul să se oprească la doar 7.1 litri/100 de kilometri.

Noutatea absolută în gama de motorizări este unitatea diesel de 2.1 litri, bi-turbo, cu patru cilindri, capabilă să ofere 205 cai putere.

Pe viitor, publicul ar putea primi şi un urmaş al versiunii SLK55, pus în mişcare de motorul V8, semnat de divizia AMG, responsabil pentru producerea a 428 de cai putere.

via | Mercedes

Comentarii (16)

  • o parere
    Este foarte frumos, dar BMW Z4 dupa parerea mea are cel mai frumos design.
    22 22
  • Incantat de cunostinta! :D
    16 1
  • Z4 din L6 are 340 CP 4,8 sec pana la suta.
    8 15
  • Are fata de CLS.
    11 4
  • ha ha ha
    Doamne nu nu nu nu , ce sunt oglinzile alea , incredibil Mercedes o da in bara cam des. Oglinzile zici ca nu au treaba cu masina, zici ca sunt infipte.
    3 20
  • Frumos dar nu suficient
    De acord cu Alex.
    Ii frumos modelul dar Z4 arata mai bine.
    12 9
  • Anonim
    Superb!
    Este superb! Alex, Dutzu: Z4 e urât cu draci. BMW nu mai are nicio treabă cu design-ul de ani buni.
    Ăla cu oglinzile care nu face diferenţa între Nume şi Subiect este pe dinafară.
    11 13
  • @ Anonim
    Si tu esti designer? te pricepi hm?
    4 13
  • Superba masina,mai ales interiorul este de exceptie
    6 5
  • frumoasa masina......
    totusi ma iau si eu de oglinzi......parca ceva nu e in regula cu ele.....
    in rest.......jos palaria.....interioru absolut superb....
    5 2
  • George
    Parerea mea ambele arata bine, foto aici cu ambele : http://www.bmwblog.com/2011/01/13/photo-comparison-mercedes-slk-r172-vs-bmw-z4-e89/
    5 2
  • @ George
    Arata bine ambele, dar Z4 este mai frumos, din orice unghi il privesti arata extraordinar. Z4 este ceva nou, SLK are bord de SLS, fata de CLS. Motorizarile sunt mai bune pentru Z4 , deci eu zic ca BMW poate sa stea linistit.
    9 5
  • mda
    mai are pana la Z 4
    3 3
  • superb!!!
    Da sunt fan Merc pe viata recunoasc si poate sunt subiectiv dar eu nu am vazut Mercedes urat...unele au fost mai frumoase decat altele dar nu cred sa fi scos un model pe care sa il poti numi urat...
    5 0
  • @gaby
    Modelul SLK anterior, jalnic!
    Daca nu arat ca Van Damme, imbracat in pantaloni de piele si gel pe parul pieptanat pe spate, nu ma suporta masina aia!
    1 0
  • @DAIMLER si BMW
    Sincer iubesc foarte mult Mercedes-Benz , dar nustiu de ce nu li se primesc masinele inafara de S-class .
    BMW domina aproape tot pana la S-class
    Seria 5 F10 , X5 , Z4 seria 3 ,
    Z4 arata cu mult mai bine ca noul SLK , ma asteptam la mai mult de la Marca din Stuttgart ...
    Z4 arata SUPERB e un vis sa ai asa o masina perfecta .
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru