Mercedes GLK primeste doua dieseluri eficiente

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 11.09.2009
Mercedes GLK 250 CDI BueEfficiency si 220 CDI BlueEfficiency sunt cele doua noi versiuni pregatite de constructorul german pentru crossover-ul sau.

Mercedes face loc in gama de motorizari a modelului GLK doua noi propulsoare diesel. De aceasta data vorbim insa de unitati BlueEfficiency, care promit un consum redus si o putere de invidiat.

Crossover-ul din Stuttgart va beneficia de serviciile celebrului 250 CDI BlueEfficiency, capabil sa dezvolte 204 cai putere si un cuplu motor total de 500 de Nm. Noua versiune face din GLK cel mai puternic SUV propulsat de un motor diesel cu patru cilindri.

Resursele puse la dispozitie de dieselul eficient ii permit modelului german sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 7.9 secunde si sa atinga o viteza maxima de 213 km/h. Chiar si asa, consumul de carburant inregistreaza o valoare medie de numai 6.7 litri/100 de kilometri.

Pentru cei care isi doresc un consum si mai mic, Mercedes pune la dispozitie si versiunea 220 CDI BlueEfficiency, care vine cu 170 de cai putere si un cuplu motor de 400 de Nm. Fara tractiunea integrala si fara transmisia automata 7G-Tronic, GLK poate accelera de la 0 la 100 de km/h in 8.5 secunde si poate atinge o viteza maxima de 205 km/h.

Valorile consumului sunt de 6.0 sau 6.4 litri/100 de kilometri iar emisiile se incadreaza intre 158 si 168 g/km.

Noile versiuni nu se individualizeaza decat printr-un set de jante din aliaj usor, incaltate cu pneuri cu rezistenta scazuta la rulare, de 235/60 R17. Introducerea noilor motorizari va fi marcata si de largirea listei de echipari, GLK beneficiind de pornire fara cheie, scaune imbracte in piele "Artico", lumini LED pentru rularea pe timp de zi si camera pentru mersul cu spatele.

In plus, Mercedes a anuntat oficial si disponibilitatea unui pachet AMG pentru crossover-ul sau, care presupune extensii pentru spoilerele fata si spate, jante de 20 de inch din aliaj si mai multe ornamente cromate.

via | Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru