Mercedes reduce productia de SUV-uri

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 01.08.2008
Din cauza reorientarii americanilor catre modele eficiente, Mercedes va reduce cu 40.000 unitati productia de SUV-uri.

Esential

40.000 unitati este volumul cu care va fi redusa productia anuala din acest an anuntata de Mercedes pentru uzinele din SUA.

Divizia americana a celor de la Mercedes a anuntat ca va reduce in urmatoarele 4 luni cu 40.000 de unitati productia anuala preconizata pentru acest an de la uzinele din SUA. Acest lucru este determinat de scaderea cu 23% a vanzarilor modelelor din clasa S inregistrata in primele luni ale anului pe piata americana, precum si de noile preferinte ale americanilor pe care nu-i mai intereseaza SUV-urile.

Astfel, scaderea productiei urmeaza sa se reflecte in volumul de masini noi iesite de pe liniile de asamblare ale uzinei Mercedes din Alabama, unde sunt construite modelele din clasele ML si GL. Micsorarea volumului de lucru va avea un impact semnificativ asupra angajatilor Mercedes din SUA, urmand sa fie anulate turele de noapte, iar uzina va fi inchisa in perioada Zilei Recunostintei si Sarbatorilor de Craciun. De asemenea, angajatii americani ai Mercedes vor beneficia de zile libere in afara celor din concediu care vor fi recuperate prin alte activitati care vor fi stabilite ulterior, fara a fi nevoiti sa lucreze tot pe linia de productie.

Reducerea productiei in SUA de catre Mercedes vine la scurt timp dupa ce cei trei mari producatori americani au anuntat inchiderea unor uzine, reduceri de personal cauzate de scaderea drastica a productie si a profiturilor din 2008. Astfel, constructorul german planuieste sa se adapteze noii cereri a clientilor americani pentru modele cat mai mici si eficiente. De asemenea, este cunoscut faptul ca Mercedes intentioneaza sa comercializeze A-Klasse si B-Klasse pe piata americana incepand cu anul 2011.

Via | Leftlane

Comentarii (2)

  • Crysty
    Mercedes Benz
    Sunt convins ca si alti producatori o sa urmeze exemplul celor 4. Daca se continua asa o sa vedem americanii conducand Smart-uri sau masini cu consum scazut si nu ca pana acum numai de la V 6 in sus cu consumuri ridicate.
    0 0
  • le-a venit si incultilor americani mintea la cap
    Trist este insa ca dobitocii s-au mutat la noi. Multi complexati alegand suv-urile.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru