Mercedes si Aston Martin au incheiat o alianta

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 07.08.2008
Project Alligator este denumirea proiectului secret al celor doua marci de top din industria auto.

Mercedes a anuntat ca va incheia socotelile cu McLaren, dar se pare ca marca premium germana nu doreste sa se desparta de producatorii de modele sport din Marea Britanie.

Dupa mai multe luni de speculatii, se pare ca Mercedes si Aston Martin s-au inteles in ceea ce priveste incheierea unui parteneriat de colaborare. Conform surselor inca neoficiale, cei doi constructori de top urmeaza sa imparta motoare si sisteme de transmisii, sa dezvolte tehnologii hibride si chiar sa imparta anumite platforme.

Dave Richards, boss-ul Prodrive si presedintele consortiului care controleaza Aston Martin, a confirmat inca din luna mai ca marca britanica va avea nevoie de propulsore V8 si V12, care nu vor mai fi furnizate in viitorul apropiat de Ford. Se pare ca aceste propulsoare vor fi distribuite de divizia AMG de la Mercedes.

Conform presei internationale, parteneriatul denumit Project Alligator este tinut secret de cele doua marci auto. Mercedes urmeaza sa aloce in cadrul acestui parteneriat un rol special marcii de lux Maybach, care ar urma sa colaboreze strans cu Aston Martin.

Via | Car Magazine 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru