Mercedes si BMW discuta despre motoare

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 16.01.2008
Mercedes si BMW sunt aproape de inchierea unui parteneriat pentru dezvoltarea in comun a motoarelor.

Esential

4 cilindri in linie are motorul pe care Mercedes si BMW il vor dezvolta impreuna.

Dieter Zetsche, CEO Daimler, a confirmat presei ca Mercedes se afla in discutii cu BMW. Pe parcusul anului trecut Mercedes si BMW au purtat mai multe runde de discutii cu privire la realizarea unor platforme comune, necesare pentru viitoarele modele A-Klasse si B-Klasse.

In acest punct oficialii BMW au spus ca nu au nevoie si nu sunt interesati de platforme, iar seria tratativelor parea sa intre in impas. Totusi, Dieter Zetsche confirma ca Mercedes a continuat sa aiba discutii cu BMW, de data aceasta despre dezvoltarea motoarelor in comun.

Asadar, este aproape oficial ca BMW si Mercedes vor dezvolta in comun un propulsor. Cel mai probabil este vorba despre un motor cu patru cilindri destinat viitoarelor generatii de MINI si B-Klasse. Asocierea dintre BMW si Mercedes are drept cauze viitoarele norme de poluare stabilite de UE si nu in ultimul rand recuperarea avansului fata de Audi, care beneficiaza de avantajul colaborarii cu VW.

Comentarii (5)

  • Care avans fata de Audi
    Eu nu cred ca Mercedes si BMW au de recuperat avansul fata de Audi...din contra, testele directe dintre Mercedes si Audi, au dat castig de cauza modelelor Mercedes. Mercedes a adus o multime de inovatii in domeniul auto, mult mai numeroase decat Audi. Cred ca singurul motiv al colaborarii dintre Mercedes si BMW este pentru reducerea costurilor, si sunt sigur ca daca aceste 2 companii vor scoate motoare produse impreuna, acelea vor fi cu siguranta deosebite.
    0 0
  • ...
    in ziua de astazi totul se face cu scopul de reducere a costurilor.
    0 0
  • Cristy
    .
    Cand vreodata se poate compara Audi cu Mercedes sau cu BMW. Sunt prea noi pe piata ! Slabuti !
    0 0
  • diferenta
    AUDI construieste masini la fel de bune ca bmw si mercedes dar mai IEFTIN!
    0 0
  • fara sens
    nu stiu daca celor de la bmw le este benefica colaborarea cu mercedes,mai bine spus nu stiu dac au nevoie,ca din totdeauna au fost tari la motoare, in schimb mercedes se cam vede depasit de bmw si mai nou de audi de apeleaza ei
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru