Mercedes şi Jaguar pregătesc modele de performanţă cu tracţiune integrală

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 06.01.2012
Jaguar şi Mercedes-Benz iau în considerare dezvoltarea unor berline de performanţă cu tracţiune integrală pentru anumite pieţe. Modelele ar putea debuta pe piaţă în următorii trei ani.

Jaguar şi Mercedes-Benz lucrează deja la noile lor berline de performanţă echipate cu tracţiune integrală. Aceste modele sunt cerute pe pieţe precum Austria, Elveţia şi Statele Unite ale Americii şi ar putea debuta în producţia de serie în termen de trei ani. Potrivit primelor informaţii, viitoarele XF şi XJ vor beneficia de versiuni de performanţă cu tracţiune integrală, iar gama Mercedes-Benz va avea E63 AMG şi S63 AMG cu tracţiune integrală, sugerează cei de la MotorTrend. Jaguar va oferi şi un crossover de clasă medie cu tracţiune integrală, iar acesta va debuta în 2015, anunţă publicaţia americană.

Cei de la Mercedes-Benz au deja un sistem performant de tracţiune integrală la dispoziţie, 4Matic, pe care îl oferă pe mai multe modele, inclusiv pe modelele AMG. Mai mult decât atât, piaţa din Statele Unite ale Americii primeşte modelele mai puternice din gama Mercedes-Benz doar cu 4Matic, dar berlinele de la AMG nu au fost incluse încă în acest program.

Inginerii AMG lucrează din greu pentru a reduce masa noilor generaţii în raport cu predecesoarele lor, iar lupta pentru performanţă trebuie adaptată la cerinţele moderne de emisii. Pentru moment, oficialii AMG au declarat că nu vor exista hibrizi de performanţă în gama lor.

Aceeaşi sursă anonimă din cadrul AMG a declarat că viitorul A-Klasse AMG va avea tracţiune integrală. Versiunea standard a noului A-Klasse are tracţiune faţă, dar nivelul superior de putere pe care îl va oferi versiunea de top va necesita un sistem de tracţiune integrală. A-Klasse AMG se va lupta cu modele precum BMW Seria 1 M Coupe (care nu va mai fi în producţie la momentul debutului rivalului de la Mercedes-Benz) şi cu Audi RS3.

Via | MotorTrend

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru