Mercedes: teaser al viitorului concurent pentru BMW X6

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 25.10.2011
Fabrica Mercedes din Alabama ne dezvăluie, printr-un banner, faptul că germanii vor scoate în 2016 un concurent direct pentru BMW X6.

După ce acum câteva luni devenea din ce în ce mai clar faptul că Mercedes pregăteşte un rival pentru BMW X6, informaţiile despre un viitor "SUV coupe" al mărcii din Stuttgart au început să se adune din ce în ce mai apăsat în ultima perioadă. Iar ultima astfel de informaţie vine pe canal oficial prin intermediul unui banner fotografiat în uzina Mercedes-Benz din Alabama. Acesta anunţă faptul că noul model va intra în producţie în 2016.

Noul model - al cărui nume va fi, cel mai probabil, MLC - va fi fabricat chiar în uzina Tuscaloosa, Alabama, Mercedes urmând să investească până atunci 350 de milioane de dolari în dezvoltarea unei noi linii de producţie. Cum nemţii vor avea nevoie şi de forţă de muncă, constructorul german va înfiinţa şi 400 de posturi noi începând cu 2015 pentru a face faţă comenzilor.

După ce imaginea a apărut pe Twitter, oficialii celor de la Mercedes au încercat să dea înapoi, susţinând că nu ar trebui ca presa să "citească" formele noului model aşa cum sunt ele prezentate în bannerul din uzina americană.

Cu toate acestea, alegerea unui SUV coupe ar fi una logică în condiţiile în care BMW se află acum de unul singur pe o nişă apreciată de clienţii din toată lumea.

În cazul în care modelul care va ieşi pe piaţă în 2016 va fi un astfel de SUV coupe, lansarea sa va coincide cu apariţia celei de-a doua generaţii BMW X6.

"Tot ce pot să spun acum despre maşina care se va produce la fabrica din Alabama este că aceasta va fi un vehicul fantasic. Această maşină a fost 'inventată' de istoria Mercedes", a declarat Robert Bentley, guvernaotul statului Alabama, într-o conferinţă de presă organizată după ce acesta a vizitat sediul Mercedes din Stuttgart la invitaţia oficialilor germani.

via | al.com

Comentarii (1)

  • ,,cand oamenii sunt lasati sa faca ce vor de obicei se imita unul pe altul,,(legile lui marphi)...in situatia lui merc.....chiar nu era cazul!nu inteleg ce vor sa demonstreze.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru